måndag 21 februari 2011

Okynnesvirkande


Jag har bedrivit lite okynnesvirkande här, det vart två nya disk trasor. I mörkblått och vitt bomullsgarn. (även om de ser mer svart ut på bilden) Jag virkar, väver och stickar dem lite då och då. En del ger jag bort, men många har jag kvar själv. Och använder hela tiden.

Jag har insett att de jag har virkat med stolpar, gillar jag bäst. För det går bort så bra när man ska gnugga på en fläck eller liknande, stolparna halverar gnuggningen om inte mer!! Sånt gillas. Särskilt när min 16 åriga son har varit hemma och lagat mat eller bakat med sina polare och missat en hel del torkning......*suckar* Han ser inte att han stänkt lite här och där, och när jag då väl kommer hem har det ju torkat in. Då är trasorna finemang! *ler förnöjt*

(Fast igår var jag på krigsstigen och tog in han i köket och pekade på allt han missat, visade hur illa han diskat pannan, allt han tappat på golvet osv. Han tyckte MYCKET om mig då, mamma var världens bästa.....*ironisk* Jag gick även in med intorkade saker i hans rum och frågade ilsket "trodde ni att jag skulle ta reda på de här efter er!!??" de svarade "nääää", uppgivet och tyckte jag var pest och pina.)

Så ni förstår att mina stolptrasor kommer väl till pass va? *skrattar*
Lev väl!
Disa

3 kommentarer:

Annelie sa...

haha...känner igen det där, fast nu har jag bara en som behöver tjata på, men det blir bättre
använder också bara virkade disktrasor...är bäst
och är ju så kul att sitta o göra en kväll
kram

Heldri sa...

Jag börjar bli lite sugen på att testa hemgjorda disktrasor. Det känns som en liten, enkel sak att göra för miljön. Tycker du att uppsugningsförmågan är likvärdig typ wettex-trasor?

Hedvig sa...

Ha ha! Tur man har stolptrasor under så där hårda förhållanden! ;)

Har aldrig vågat mig på att testa virkade/stickade disktrasor men alla ni bloggare som hyllar dem håller nog på att tvätta bort min skepsis...

Ha en riktigt bra dag!
Kram