tisdag 8 februari 2011

John Bauer och levande ljus


Jag älskar John Bauers magiska värld, hans tomtar och troll får mig alltid att le. Han var en underbar konstnär vars teckningar och tavlor alltid kommer att leva vidare. Och många är de sagor man förknippar med honom, då hans bilder levandegör berättelserna. Han var en stor man!

Jag har ett gäng John Bauer tändsticksaskar som jag vårdar lika ömt som de jag själv broderar med keltiska mönster. Jag myser varje gång jag tänder mina ljuskronor, ljusstakar och oljelampor med dessa egenhändigt broderade askar eller de med Bauers mysiga värld på framsidan.

Jag omger mig med mycket bruksföremål jag själv har gjort, det skänker mig glädje att använda dem. Likaså de hantverk min kärlek har gjort till mig. Alla som själva skapar på något sätt, vare sig det är kläderna de bär, tavlor de målar, skålar de drejar, trä de snidar, musik de skapar, böcker de skriver, tröjor de stickar, sockar de nålbinder osv vet vad jag pratar om. De känner till KÄNSLAN av förnöjsamhet över det man gjort och kan använda, beskåda, läsa eller lyssna till.

Som tidigare sagt, det är de små sakerna i livet som oftast skänker en glädje!!
Frid!
Disa

3 kommentarer:

Heldri sa...

Så sant, så sant!

Hedvig sa...

Vilken fin ask! Förstår att du vårdar dem ömt... :)

VvW Design sa...

Hej Disa och tack för din kommentar på min blogg. Är mammaledig just nu och hinner inte med så mycket hantverk nuförtiden. Återkommer nog till bloggen när jag har mera tid att sy mm.
Kul att du gillar mina alster. Fin blogg du har och fina saker du gör, verkligen!
Ha en fin dag.
MVH,
Ann