söndag 20 februari 2011

Det går troll i min stickning


Alltså jag stickar,virkar,nålbinder osv ju så gott som alltid på fri hand, jag skapar bäst på fri hand helt enkelt. Detta medför vissa smärre olyckor lite nu och då.....*host* och ibland tar sig inte ett projekt hela vägen fram, då jag upptäcker att jag gjort fel. Ibland börjar jag om och gör rätt och ibland struntar jag i alltihopa bara.

Denna gången kan man ju undra HUR i hela friden jag inte kunde fatta att den blev för stor, INNAN jag var färdig med den?! Ja, JAG vet inte! Jag tyckte den verkade lagom då jag provade den under arbetets gång. Så var nu inte fallet. Väl klar, och påtagen, upptäcktes det att den var för stor. Nedrans troll som går i min stickning!! ha ha

Så nu har jag börjat om med en ny benvärmare på strumpstickor istället. Hade ju som tänkt att sticka dem på rundstickor. Men nu kände jag att det var lika bra att ta fram strumpestickorna istället. (inte för att jag någonsin har stickat strumpor på dem men.....till det är jag inte förmögen. Jag nöjer mig med att nålbinda och virka dem) Så får vi hoppas att jag gör rätt denna gång, annars riskerar de att hamna i soporna utan upprepning. *tittar hotfullt mot strumpstickorna med den nya uppläggningen* (vilket vore synd då jag älskar denna bruna färg på ullgarnet)

Menjo, jag är ganska irriterad på mig själv nu som gjort en benvärmare helt i onödan. *morr* För övrigt hade jag bara feber en enda dag, och i jämförelse med förra sjukan (läs svininfluensan eller något liknande som var det värsta vi råkat ut för i våra liv) är denna lindrig. Jag är fortfarande förkyld och hostig, men det går ändock. Jag vågade mig ut i den -25 gradiga kylan en sväng i solen igår, även om det inte vart så länge. Kändes ljuvligt att komma ut. Och snön gnistrade så underbart vackert i kylan. *glad igen*
Må gott!
Disa

4 kommentarer:

The Knitwit sa...

Kanske kommer du på något annat du kan göra av den för stora benvärmaren? ;)

Astrid sa...

Den kanske går att ha på huvudet som mössa. Knyt överdelen. :D
Min dotters kille och hans kompisar tävlar om mössor. Fulast vinner.
Jag menar nu inte att din benvärmare skulle bli ful som mössa, tvärtom!
Kom bara att tänka på dottern och alla varianter av mössor hon tillverkar :D

Hedvig sa...

Men åh så irriterande det är när det blir sådär... Som min hopplösa sjal, det blir inte bra hur man än gör... ;)

Hoppas du har kryat på dig i alla fall!

Amo sa...

Och jag funderar kring på vilket sätt den är för stor? På längden eller i omkrets? Om det är på längden kan jag bara säga att mina längsta benvärmare når mig halvvägs upp på vaden och de är suveräna! Dras upp så långt jag kan när jag ska ha kjol på mig ute, och viks/hasas ned när jag sedan är inne. Om det är på bredden de är för stora så kan man sätta i ett "stumpeband" högst upp och använde dem ändå, eller som Astrid ovan säger gör om den till en mössa eller polokrage.