tisdag 3 maj 2011

Växtfärgat blek gult
Nu har jag växtfärgat mer bomullsgarn, denna gången blek gult, men kameran stretar emot när jag ska fota och alla bilder blir gulare än vad garnet är. Det är lite blekare gult i verkligheten. Det är bomull 8/4 som jag färgat igen, men jag tror att jag kommer att färga 8/8 nästa gång. (bomull det med) För jag har lite ideér om vad jag skulle vilja göra och då blir det nog bättre med ett tjockare garn.

I övrigt så SNÖADE det igår!! Jag trodde inte mina egna ögon först och vart riktigt surmulen innan jag sansade mig och insåg att inte en chans att det skulle kunna ligga kvar!!

Min plocksallad växer så det knakar och jag har tjyvsmakat några blad - mums! En underbart fin blomma har slagit ut på balkongen, vet inte vad den heter tyvärr, och fler är på gång. Susan, är det samma sort som den du visade nyligen i bloggen?

Nu ska jag nålbinda de sista varven på sockarna så de är klar tills imorgon.
Frid!
Disa

9 kommentarer:

Heldri sa...

Det ser ut som en Kungsängslilja, de är så vackra med sina nästan schackrutiga blommor.

Mysigt att kunna plocka sin egna sallad direkt från balkongen! Jag hade planer på det men som vanligt slukade skolan all tid och energi, får se om jag hinner med något senare under sommaren...

Regreening sa...

Ja, det är en Kungsängslilja, helt underbar. Oh vilken lyx att få äta egen odlad sallad. Trevlig kväll!

Mmatilda sa...

Det har snöat här också, både igår och idag, men ligger inte kvar här heller. Jag är ganska inspirerad på det där med att färga bomullsgarn. Betar du det innan färgningen? Som jag minns att man gjorde med ullgarnet. Och vad har du färgat med för att få den här färgen?

Emilia sa...

Så fint garnet blev och vad snygga sockarna blir! Idag snöade det hos oss också ;)

Lilla Anka sa...

Visst är det en Kungsängslilja (Fritillaria meleagris) sådana har vi ganska många i vår "naturlika" trädgård här i Skåne. Jag trodde knappt att de trivdes uppe i norr. De är så fina, nästan lite overkliga!

Myggan sa...

Var inte ledsen för snön, den drabbade oss här nere också. Termometerns 2,2 är långt ifrån de ljumma dagarna runt påsk. Jag hade ju stoppat undan isskrapa och kupévärmaren.
/Anna

Tina sa...

Rutiga blommor är märkligt och fint. Dom blommar för fullt här. Idag var det ingen snö, men nattfrosten hade knäckt mina löjtnantshjärtan. Suck

Hedvig sa...

Usch ja, det snöade här också. Tänkte krypa ner i sängen igen och vägra gå till jobbet...

disa sa...

Tack så mycket alla för snälla kommentarer och hjälp med namnet på blomman. Och det känns väldigt lyxigt att ha egenodlad sallad!! *glad*

Mmatilda: Ja, jag betar innan färgning precis på samma sätt som med ullgarn. Jag har använt lökskal till dessa, men jag kan tyvärr inte säga exakt vilken då jag glömde skriva ner det och minnet suger. Vid detta laget borde jag ha lärt mig att jag alltid alltid måste skriva ner det direkt!! *suckar*