söndag 1 maj 2011

Valborg och nålbindning

Ja, det vart en lugn och mysig Valborg. Vi var till kasen och kikade och sedan for vi en sväng runt och såg andra kasar. På bilden av havet ser man rök från två stycken långt borta. Men det var typsikt sista April väder, först sol, sedan regn, sedan mulet och sedan sol, kallt och blåsigt. Så det vart grillning idag istället.

Annars har jag nålbundit på ett par sockar som jag gör som en del av en byteshandel. Garnerna i sockorna har jag växtfärgat förstås. Jag har hållit på med dem länge nu och gjort fel en heeeeel del. (svårt att göra i storlek 41 då man själv har storlek 37) Men snart är de förfärdigade. Senast onsdag ska de skickas med posten.

Ska bli spännande och höra vad hon tycker om dem då de är framme hos henne. Nu ska jag nålbinda vidare!! *ler*
Må gott!
Disa

10 kommentarer:

Lilla Anka sa...

Så fina sockar! Har försökt lära mig att nålbinda, med internet som lärare, men jag kan inte. Grrr, det blir inte alls bra!!!

Heldri sa...

Härliga sockar!
Binder du alltid från skaftet? Jag har hittills bara bundit från tån och upp, med spiralbunden häl. Är sugen på att testa den här beskrivningen till nästa par: http://bloggen.fi/tro3/2010/10/26/beskrivning-till-nalbundna-sockor/

Margita sa...

Underbara sockor är det Oslostygn?
Jag försöker också lära mig från internet men det är svårt det är lätt med stygnen men svårt att binda ihop och gå på nästa varv det står ofta på ett annat ställe.

Hedvig sa...

Blir så imponerad av er som kan nålbinda! Själv tycker jag det verkar jättesvårt... :)
Superfina blir de i alla fall!

The Knitting Seaman sa...

Snygga!!!

disa sa...

Lilla anka: Tack! Testa med tjockare garn, det brukar vara lättare då.

Heldri: Tack!! Nä, jag binder både nerifrån och upp. De sockarna har jag med filurat på att testa. Men tvekat då jag tror att det är svårare att få dem "skräddarsömade" efter foten. Men jag ÄR nyfiken på dem, så man får se. =)

Margita: Tackar! Ja, det är Oslostygnet bundna med dubbel två trådigt garn. Traggla vidare, så häpnas du snart över hur simpelt det egentligen är. *ler*

Hedvig: Tack så mycket! Det är inte svårt, mycket lättare än att sticka. Om du inte tar något av de mest komplicerade stygnen. Oslo stygnet och York stygnet är bra att börja med. =)

The knitting seaman: Tack o bock! =)

Lena sa...

Fina sockor! Jag skulle vilja lära mig att nålbinda. Har varit ute på you-tube och tittat så det blir nog att jag lånar mig en bok på biblioteket.

Mmatilda sa...

Jättefina sockar, jättefina färger! Nån gång ska jag nog lära mig nålbindning också.

Astrid sa...

Hon kommer att bli jätteglad!
Nålbundna fina sockor är det inte många som har.

disa sa...

Lena: Tusen tack!! Det var så jag lärde mig, genom en kort tysk (jag kan inte tyska, men jag såg ju hur hon gjorde) film och en bok jag inte fattade så mycket i förrän jag såg den korta filmen. Lycka till!! PS! Jag rekommenderar nålar av ben eller horn, de slipas helt otroligt mycket efter ett tag och glider lättare.

Mmatilda: Tack så mycket! Jamen gör det, det är så roligt!! =)

Astrid: Tack, jag hoppas det men är lite nervös över passformen. Hade bara mått att gå efter.