söndag 15 maj 2011

Mossig romans


Jag älskar mossa!! Jag vet inte varför, jag bara gör det. Ja, även svampar, träd, blommor, stenar, kristaller, bark, buskar osv älskar jag med. Jag är en nörd för naturen helt enkelt. Och jag kan inte sluta fota den.....många tycker mina bilder är konstiga och kanske menlösa. Och ibland träffar jag på människor ute i naturen som förundras över att jag ligger på marken och tar en massa kort på en svamp eller barken på ett träd eller mossa.

Vissa har inte kunnat hålla sig, utan sagt det rakt ut till mig. Jag brukar skratta och säga "ja, jag är konstig på så vis. Jag tycker det mesta i naturen är vackert och fascinerande. Så växtfärgar jag garner med, och går ständigt runt och tittar på färgerna i naturen, och sedan går jag hem och funderar på hur jag ska kunna få fram just DE nyanserna på mina garner". Vissa tittar tyst på mig som om jag var galen eller något.....*ler* Tur att det inte bekommer mig!!

Andra som man surrar med på nätet som bor i samma stad som mig undrar varför de aldrig har sett mig på stan under alla år. Jag svarar "för jag söker mig ut i naturen istället för till centrum". Visst jag uträttar ärenden och går och kikar i affärer som alla andra, men mycket mindre och kortare stunder. Det är i naturen jag finner själaro och inspiration!! Det är där jag spenderar alla timmar jag kan. Där och ute på havet. Tydligen är jag konstig på grund av det. Men det gör mig inget, jag har alltid varit udda och haft speciell smak mm. Så jag är van vid folks reaktioner på mig vid det här laget. *skrattar* (i hela mitt liv har även folk stirrat på mig vart jag än kommer av någon anledning, tur jag inte är blyg. Men DET däremot är ganska irriterande och får mig alltid att fundera på om jag har någon stor fläck i ansiktet, om byxorna har spruckit där bak utan att jag märkt något osv) Men nog om konstiga jag nu. Och till den underbara dagen jag har haft.

Idag har jag varit ute på vift med Gumman och min yngsta son i skog och mark. Ovan taket på en gammal timmerkoja har vi beundrat utsikten mot havet och i skogen har vi kikat på gravhögar från Bronsåldern, mossa, svampar, lavar mm. Jag tycker de är helt underbara! Så nu blir det lite Disa tokiga bilder igen. (det var ju längesedan sist) Så håll till godo!
Lev väl!
Disa

7 kommentarer:

Tina sa...

Mmm... mossa!

Margita sa...

Jag njuter av dina bilder har du inte försökt att färga med svamp. Jag får nöja mig med att titta på dina bilder för efter 2 höftoperationer får jag hålla mig ifrån skogen. Var bor du jag blir nyfiken eftersom jag tror att vi båda bor i Västernorrland.

Myggan sa...

Udda eller inte, vilken tur att inte alla är stöpta i samma form. Jag gör gärna en shoppingrunda då och då, men var jag tvungen att välja skulle naturen vara det själklara valet. Igår tillbringade jag ett par timmar i centrala Göteborg, det var ganska skönt att komma hem till skogen igen.
/Anna

Ulrika sa...

Ljuvliga bilder! Jag trivs bäst i skogen jag med, helt klart!

Hedvig sa...

Jättefina bilder! Man blir glad av att se dem! :)

Mmatilda sa...

Jag tycker dina naturbilder är helt underbara, men jag är väl en liknande nörd... Särskilt tycker jag om lavar, de bildar ju såna fina mönster!

disa sa...

Tack så jätte mycket alla! =)