tisdag 10 maj 2011

Årets första skörd, virkning, brödbak och kycklingsallad!

Idag har det hänt mycket på eftermiddagen må ni tro! Jag snodde ihop en enkel kycklingsallad till middag, och skördade årets första skörd av plocksallad till den. En härlig känsla. *kuttrar* Gjorde en curry rätt för en annan dag, och sedan började jag baka och under jäsningstiden virkade jag två enkla grytlappar. Det var nödvändigt, för ibland gör jag dumma saker. Igår gjorde jag en sådan grej. Jag slängde mina braiga och extra tjocka virkade grytlappar. Bara för att de såg ut som om någon doppat dem i sockerkaks smet som sedan torkat och blivit stenhård. Över hela grytlapparna. Många timmar hade det tagit och virka dem....*suckar och skakar på huvudet åt sig själv*

Ja, då var det bara att virka nya. Eftersom jag redan hade börjat baka, fick jag för mig att jag skulle ha dem klara tills det var dags att grädda brödet. Och så blev det. Den blå är virkad med bomullsgarn 8/4 och den vita med 8/8. Den vita är rätt hyfsad, den blå för tunn att ha som den är ensam. Men de duger tills jag orkar göra andra. Den blå hann jag göra curryfläckar på när jag fixade med en annan maträtt, innan de fotades. (typiskt mig)

Jag bakade tekakor (egen påhittat recept som vanligt, men jag ger aldrig ut recept jag hittat på själv så ni vet. Jag är konstig på så vis) som blev riktigt bra om jag får säga det själv och nu doftar det nybakt bröd här och det gillas. Barnen tjatade tills sig varsin innan maten, med löftet att det SKULLE äta mat riktigt ändå. Och det gjorde de med.

Solen skiner ännu och vi har haft ännu en sommardag här, vilket jag är glad och tacksam för. Tänk om det håller i sig hela veckan!! *hoppfull* Nu ska jag sticka och se på film tills ögonen trillar och huvudet nickar och det är dags att sova.
Frid!
Disa

6 kommentarer:

Heldri sa...

Du virkar inte nådigt fort du! Swoooosh bara :)

Lilla Anka sa...

Men vad du håller på!!! Du är inte lite energisk! ;) Fint blir det också!

Tina sa...

När jag läste det här inlägget, så tänkte jag på hur roligt det hade varit om vi bodde grannar. :)

Hedvig sa...

Oj, vad du har varit i farten! :) Härligt det låter!

Fast jag är sådan där som tycker det låter så fantastiskt när alla andra bakar och står i, men som aldrig kommer mig för själv... ;)

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Oj, du var mig en snabbvirkare! Vilket härligt tråg bröden ligger i.

Ja, det var skönt med ett par nya. Nu ska jag bara fixa med att skicka de dåliga hela vägen till Indien..:/

disa sa...

Heldri: Ja ibland går det undan!! (fast dessa är ju enkla och snabba saker med) *ler*

Lilla Anka: Tack så mycket! =)

Tina: Vad roligt att du tänkte så!! Det tror jag med att det hade varit, mycket skoj kunde vi ha hittat på med lika intressen och allt. *ler*

Hedvig: Ja, det var en trevlig dag och mycket fick jag gjort med. =)

Anna: Ja, ibland virkar jag så fort att jag knappt hinner med själv! *skrattar* Tråget har min kärlek gjort och gett mig i julklapp, jag älskar det!! =)