onsdag 18 maj 2011

FörslöadIdag har vi haft en blåsig sommardag, som så många andra här på kusten. Men skönt med sol igen efter några regniga dagar. Jag har kommit en bit på den nya virkade trasmattan och påbörjat ett litet stickprojekt i bomulls garn. När det är klart ska jag växtfärga, för vit ska den inte förbli! *ler*

Just nu sitter jag här lite förslöad, och orkar inte riktigt ta itu med en del måsten än. Liksom drar mig och finner anledningar för att slippa. "MÅSTE det verkligen göras JUST IDAG?!" Eller "jag gör det senare ikväll" går mina tankar. Fast jag innerst inne vet att det inte kommer att bli gjort ikväll, och imorgon har jag för mycket annat att göra att det vore dumt att lämna allt tills då. *skrattar*

Ja, ja. Jag får väl masa mig ur mitt förslöade tillstånd och sätta fart! När det är gjort ska jag belöna mig själv med sticktid framför en film. Antagligen en film som min yngsta son vill se med, så han inte tjatar på mig om något medan jag ser på den och stickar!!
Frid!
Disa

10 kommentarer:

Ulrika sa...

Superfin virkad matta!
En sån har jag velat göra länge. Vad virkar du med? Nåt särskilt tyg eller så?

disa sa...

Tack Ulrika! Jag virkar bara med vanliga matt trasor som man brukar väva trasmattor med. Brukar finnas billigt på loppis. (eller så kan man ju klippa trasor själv av gamla kläder och trasiga lakan eller så) =)

Heldri sa...

Betar du bomullsgarn med alun eller? Än så länge har jag bara testat att växtfärga ullgarner men är sugen på att prova mer. Färga med svampar verkar också spännande...

Astrid sa...

Haha, känner igen det där med att skjuta upp saker!
Varför göra nåt idag som nån annan kan göra i morgon?

Ewa sa...

Superfin matta... Jag ska testa det senare i sommar har jag tänkt. Finns en massa trasmattor kvar efter min älskade mamma... Måste nog köpa en virknål modell grövre, för jag antar att det är det man måste ha.
Älskar också mossa... Sen älskar jag gamla rostiga saker... :-)

Ha en fin dag!
/Ewa

Hedvig sa...

Känner igen det där försölade tillståndet... ;)

disa sa...

Heldri: Jag betar med Alun och Vinsten samtidigt. Det är jätte roligt att växtfärga olika material och svampfärgning är underbart. Börja med att plocka Rödskivlig kanelspindling, för de är så lätt att hitta och man får orange, röd, rosa på efterbad osv. =)

Ewa: Tack! Jag använder oftast en tolvas virknål, men ibland en tia med. Roligt att få se sedan hur din blir, det är ju så roligt!! =)

Heldri sa...

Rödskivlig kanelspindling-det ska jag absolut leta upp för de röda tonerna är riktiga favoriter för mig!

Kattis sa...

Åh du gör den virkade mattan i mina favvofärger! :-D Hihi! Kommer ju bli kanonfin

Madeleine sa...

Vad snygg mattan ser ut! Nu måste jag helt klart virka en matta nu när vi ska flytta :D