tisdag 12 april 2011

Växtfärgat bomullsgarn
Jag kunde inte hålla mig, jag växtfärgade några nystan bomullsgarn att ha till virkning och stickning. Det är 8/4 härvor jag har färgat. Jag ska växtfärga fler med. Denna nyans vart gulgrön, med betoning på GUL grön. Nästa gång ska det få bli en av mina favoritfärger, senapsgul.

Det skiljer sig en hel del på att växtfärga ull och bomull. Ull är lättast förstås och det tacksammaste materialet. Det svåraste är lin förövrigt. Nu när sommaren närmar sig, och de dryga två meter snöhögarna har minskat till metern och vissa smält bort helt, är det mest bomull jag vill slöjda i. Och projekt i bomull som snurrar runt i mitt huvud. Ideérna kläcks ibland flera om dagen och jag får skriva ner för att inte glömma, tiden räcker dock inte till......dygnet borde ha fler timmar!! Och det är så mycket jag vill göra.

Hur som haver, här ser ni de växtfärgade bomullsgarnerna (som jag fick nysta innan de fotades, jag hade trasslat till dem helt bedrövligt) och en rosbild!! (doftar ljuvligt)
Må gott!
Disa

5 kommentarer:

Regreening sa...

Växtfärgar du inomhus eller har du ett uthus där du kan hålla till?
Jag tycker om den "gula" färgen...den finns i naturen.

Hedvig sa...

*vill ha* :)

Mmatilda sa...

Hej Disa! Vilken vacker färg du har fått på det garnet! Jag visste inte att man kan växtfärga bomullsgarn, intressant att se detta.

Mmatilda sa...

Ja jag har växtfärgat ullgarn en gång i urtiden, måste ha fått för mig då att det bara var ull som fungerade och så har jag trott det i alla år!
Nu blev jag lite intresserad att prova med bomullsgarn, om det inte är förfärligt besvärligt... Om det finns nånstans man kan läsa hur man gör.

Kattis sa...

Vilka häärliga växtfärgningar! O underbara vårbilder.