onsdag 13 april 2011

Vår på riktigtNu är det verkligen vår på riktigt!! Hela dagarna rinner det vatten fram under snön och gräsmattor och vägar blir mer och mer bar. I kanalen flyter isblocken ut mot havet, som på ena sidan ön har öppnat sig och på andra sidan fortfarande finns kvar om än tunn och vattnig. Ankorna simmar runt och går upp på de flytande blocken och traskar runt och dyker i vattnet igen och ser ut att stor trivas.

Långsam promenad genom gamla stans 1700 tals gata, ser på alla fina detaljer på de gamla husen och förundras över hur fina detaljer alla brydde sig om att göra förr. Önskar alla hus hade fina dörrar, snidade dörrkarmar, grindar mm nu. Så vackert det hade varit att promenera genom städerna då!! Så mycket fotades dock inte då folk var i vägen hela tiden.

Jag och yngsta sonen är ute i vårvädret och myser. Årets första cykeltur vart det med. Fåglarna kvittrar och solen värmer. Balkongen har dammsugits och skurats och saker börjar bäras upp från förrådet och ställas ut.

Vi förtär ost, kalkon och purjolöks omelett på balkongen och sedan sitter jag och virkar på en ny trasmatta att ha där ute. I år ska jag bara ha massa små mattor som jag kan tvätta lätt. Inne gror de flesta sådder och snart finns blommor att lukta på och glädjas åt, och färska örter, sallad, lök mm. Solen skiner ännu i skrivandets stund och livet känns bra härligt!!
Må gott!
Disa

7 kommentarer:

Tina sa...

Vad härligt det låter!

Margita sa...

Tack för en underbar vårkavalkad

Lena sa...

Visst är det skönt med våren!
Tack för dina inlägg i min blogg!

Ellinor sa...

Vilken fin matta du gjort!

Hedvig sa...

Åh vilka mysiga bilder! Känner vårkänslan i dem... :)

teresa sa...

Vad fint det låter o vilka vackra bilder. Våren är härlig. Får du inte ont när du virkar i så tjockt material? (Jag virkar en docka, det är kul men sliter på handleden).
Ha en fin helg!

Lilla Anka sa...

Ooo, vilken fin virkad trasmatta! Det är ju en sån jag tänkt virka av mina "omöjliga" gamla tyger. Undras om virknål 10 duger!? Kul att hitta din blogg. Själv är jag fascinerad av medeltiden, kul med gammaldags hantverk!