tisdag 19 april 2011

Växtfärgat bomullsgarn igen


Nu har jag växtfärgat senapsgult bomullsgarn som jag pratade om, det är 8/4 garn igen. (som det är mest jämt) Färgen vart EXAKT som jag hade tänkt mig och som jag ville ha den. Då blir man glad. Jag har redan börjat på ett projekt med det ena nystanet, så på bilden syns bara 4. Men det projektet bloggar jag om en annan dag.
Må gott!
Disa

8 kommentarer:

Hedvig sa...

Vad härligt det är när det blir precis som man har tänkt sig (eller bättre)! En skön känsla... :)

Kram

Ellinor sa...

Hej Disa! Vilket fint garn o härlig färg! Undrar om du säljer garn också. Jag behöver en hel del nytt då jag ska ha utställning snart.

disa sa...

Hedvig: Ja, verkligen!! *lycklig*


Ellinor: Tack så mycket!! Jo, jag säljer garn med. Fast i liten skala och mest på vikingamarknader. Är du intresserad av växtfärgade ullgarner eller växtfärgade bomullsgarner?

Myggan sa...

Fin färg! Syrran och jag drömmer varje vår om att växtfärga, men vi kommer inte riktigt till skott.
/Anna

Heldri sa...

Skickligt att få färgen precis som du ville ha den. Nu har jag visserligen inte växtfärgat så där förskräckligt mycket än men än så länge har jag blivit överraskad varje gång :)

Maritas Maskor sa...

Åh, vilken snygg färg!
Det ska bli kul att se vad det ska bli =)

disa sa...

Myggan: Tack!! Jamen gör det, det är så himlans roligt. Börja med något lite enklare som tex lökskal eller snart när det är dags att plocka björkblad. (de ska plockas för färgning när de står som högst i blom på våren. Om man kan säga "blom" om blad) *ler*

Heldri: Tack så mycket!! Ja, många många gånger blir det en överraskning när man växtfärgar, men ibland lyckas man få till det exakt. Och ibland är överraskningen roligare och bättre. =)

Marita: Tack o bock!! =)

Ellinor sa...

Tack Disa för att du tog dig tid att fölra fram svaret till mig. Jag tänker att jag nu vil hitta ett ganska storta parti så jag kan gå över till bara växtfärgat. Just u använder jag mig av second-hand-garn. Fast dte klart skule kunna köpa och göra ngt fint til bara mig, men då återkommer jag isf. Just nu ska det ju bara bli til andra :) Ska du förbi på Visingsö vikingmarknad?