tisdag 26 april 2011

Höga kusten


Jag bor i Höga Kusten och har således tillgång till en storslagen natur. Denna påsk har tillbringats ute i den, och på små turer runt i den. Jag har bott på andra platser i mitt liv, tex Gävle och Nässjö, och alla de åren saknade jag naturen härom. När jag kom tillbaka hit för andra gången år 2000, kände jag att jag blir nog kvar här nu. (Om jag inte får tillfälle att flytta till Skottland som är det stora undantaget) Jag har varit i de flesta städer i Sverige, och ingen plats kan mäta sig med Höga kusten enligt mig.

Nu låter ju detta kan hända lite uppblåst och som om inga platser är vackra förutom här, men det är INTE så jag menar. Det finns tusentals vackra platser runt om i vårt avlånga land, men enligt mig och min smak så är Höga Kusten oslagbar. Och jag är STOLT över att bo här!! För det får man väl vara......? *ler*
Det enda som stör mig är de ställen där de förbannade fabrikerna förstör utsikten. Fabriker borde förbjudas. *muttrar*

Här kommer en hel del bilder från påsken i en salig blandning. Med början 24 April. Fotot med de två vita Björkarna är fotat ut genom bilfönstret i farten! *skrattar* Jag kunde inte hålla mig då kärleken inte ville stanna hela tiden så jag fick fota. Det fanns väl sisådär 40 ställen jag ville stanna och fota på, och tro mig, det hade blivit fantastiska bilder på en vacker natur. Men förutom där vi skulle stanna, så stannade han bara en gång så jag fick fota. Sträng var han minsanner! *skrattar*

Vi har varit nere vid ån och beundrat vattnets framfart, där är MYCKET vatten nu. Vi har åkt runt på en ö och gått ner över ett militärt område (ja pappa jag vet, men de hade inte skutövning faktiskt) och beundrat havet och horisonten. Nästa land det är Finland, så det är en bit bort. Vi har varit nere vid havet på en hel del platser, och på väg upp från en av dem fick vi äran att se 4 Rådjur, men jag lyckades bara fota tre. (ja Basse, dessa två bilder fotade jag, du fotade fem andra) Vi fick även se en jätte söt Ekorre, men den fick jag ingen bra bild på. Vi har varit runt i olika havsvikar och vi har njutit ohejdat av sommarvädret och vi är solbränd och lycklig!!

Naturligtvis har jag virkat och stickat med. Mitt växtfärgade bomullsgarn ter sig bra tycker jag i båda mina projekt. I det stickade projektet har jag även två köpegarner som var fina att ha till. Jag visar även två av mina planteringar som har vuxit mest. En Klockranka och en Tagets.(Massor har växt: Basilika, Timjan, Penseér, Pelargoner, Gräslök, Plocksallad, Senapskål, Körsbärstomat, Rädisa, Salladslök, fler Tagetes & Klockranka mm *glad*)

På balkongen har jag dammsugit och skurat och börjat ta upp bord och stolar och baden baden mm. *pust* Men jag har mycket kvar att ta upp och jag längtar tills alla mina planteringar fyller balkongen så den ser ut som i somras igen. (bilder finns i bloggen från i somras)
Men snart ska jag återgå till min nålbindning inomhus, jag måste få en liten paus från solen känner jag.
Lev väl!
Disa

Tillägg: Finns nog inga bilder från i somras, det var ju nog inte i bloggen jag la ut dem. *senil*

6 kommentarer:

Lena sa...

Jag är ense med dig. Det är mycket fint i den norra delen av Sverige.
Skottland är ett helt underbart land. Var där år 2000 och kände mig "hemma" direkt. Min syster sa till mig att jag varit skotte i mitt tidigare liv. Det tror jag på. De Brittiska öarna ska jag tillbringa hela min semester på någon gång.

Tina sa...

Oj, så mycket fint, både garnsaker och natursaker. :)
Även hos mig behöver skinnet vila från solen lite.

Heldri sa...

Jag förstår att du trivs! Du är dessutom väldigt duktig på att fota fina naturbilder som får mig att vilja ta på mig vandringsskorna och ge mig ut på en långtur. :)

Hedvig sa...

Men så mysiga bilder du lagt ut! Och vilken storslagen natur. Mycket vacker! :)

Ibland längtar jag efter mer natur runt omkring mig. Har i och för sig ganska gott om det trots att jag bor i en stockholmsförort, men lite mer av landet-känslan skulle inte skada...

Ha en fin dag!
Kram

retrostuff sa...

Vilka härliga bilder du bjuder på. Jag bara älskar den där gulgröna färgskalan i ditt stickprojekt.

Mmatilda sa...

Vackra bilder! Håller med att Höga Kusten är vackert o speciellt, jag har tom. bott där ett tag för ett par decennier sen...