onsdag 27 april 2011

BalkongmysSommardagarna håller i sig, och sakta sakta kommer mer och mer ut på balkongen. Än finns det inte så mycket blomster där, men lite finns att beskåda då man sitter där och njuter. Nu på eftermiddagen har jag planterat om lite och sedan slöat i min baden baden med inspirerande böcker och en tidning. (efter dammsugning då jag drällde jord överallt)

Jag och yngsta sonen förtärde en fika med och diskuterade hurvida mald Nejlika som vi strött ut skulle hålla Tvestjärtarna borta i år eller inte. Jag hatar de små äckliga krypen. *ryser* Tjära hjälpte några veckor, sedan trots att vi tjärade en omgång till så var de kvar. Salt hjälpte inte heller. Varje kväll efter skymningsdags kom de krypandes fyra fem stycken och jag hittade dem i mina krukor med då och då. Vi förklarade krig mot dem, jag och sonen och dödade alla vi såg. Så i slutet av sommaren såg vi kanske en varje kväll istället. I år testar vi att ha strödd mald Nejlika, vi visste inte om det förra året. Hoppas hoppas de håller de små äcklen borta!! *morrar*

Det var en konstig känsla att sitta där i solen och känna doften av blommor och jul!! *ler*

Så halvlåg jag i baden baden stolen och drömde mig bort tills när vi ska åka första turen på havet, allt medans fiskmåsarna skränade och förstärkte drömmen. (kanske 150 meter till havet från min balkong) Än dröjer det några veckor, men den som väntar på något gott......nu har vi en underbar tid framför oss när sommaren är i antågande!!
Må gott!
Disa

6 kommentarer:

Astrid sa...

Härligt med balkong.
Men inte med tvestjärtar. Visste inte att man kan mota dem med nejlika. Ska nog hälla det i min brevlåda för där håller de till och följer med posten in.

Hedvig sa...

Håller med angående tvestjärtarna... Usch!

Eldstickan sa...

Slow gardening har jag också, den är alldeles ljuvligt fin!

Annelie sa...

härligt med balkongmys
tack for din goa kommentar
kram kram

Margita sa...

Tack men jag vill kunna nålbinda som du.

Margita sa...

Jag har nål o garn jag ska försöka igen, jag har gått i kurs för några år sedan men glömt