söndag 17 april 2011

Grill lördag

Vi hade en underbar dag ute vid havet idag, vårens första grillning kan man säga. (ja, vi har ju grillat ute hela vintern men strunt) På denna sidan om ön är inte havet öppet som på andra sidan. Men det var underbart att vara vid havet ändå. Först var solen klen igenom diset, men sedan sprack den igenom.

På sommaren är det cafe och vandrarhem i det fina huset, men de öppnar inte förrän på midsommarafton - så vi fick njuta helt ifred!! *glad* Vi grillade kycklingfileér och hade potatis sallad till, det var så gott. En ny virkning fanns med, men efter bilden gjorde jag fel hela tiden och fick dra upp, så jag har tröttnat på den lite. Får se om jag drar upp den eller fortsätter. Det gulgröna garnet är ju det jag växtfärgade, och det vill jag gärna ha till annat om jag inte fortsätter på denna. (jag har en stygg ovana att bara ta tag i skiten jag lessnat på och kasta det rätt ner i soporna) Fiskmåsarna flög runt och vi hörde en hackspett, men såg den inte. Nu är sommaren inte långt borta.

Efteråt for vi upp på stadens utsiktsberg och gick upp i utsiktstornet och fotade lite. Vi förväntade oss att där skulle vara folktomt, men ett gäng grabbar körde upp och ner för den brantaste slalombacken i full fart så skotrarna flög. Tydligen var där någon form av uppvisning.

Nu har jag ENORMA abstinens efter att fara ut på havet, särskilt när jag stod uppe i utsiktstornet och såg det öppna havet där ute och mindes när vi var där ute och tuffade i somras. Jag fotade en hel del och fick till några bilder jag tycker vart bra, och som stegrar min längtan varje gång jag tittar på dem. Men snart så! Det var i alla fall en underbar dag.
Frid!
Disa

6 kommentarer:

Regreening sa...

Så fint du berättar....
Att grilla ute är toppen, jag har två grillmasters...de två äldsta killarna äger.. som de själva säger.
Det växtfärgade garnet gör sig fint till brunt!

Tina sa...

Det är bara att konstatera - du har bara bäst färgsmak!
Precis som Regreening gillar jag ditt sätt att berätta. Du målar liksom upp bilder i huvudet på mej. Fint!

Heldri sa...

Vilken underbar natur du har tillgång till!

teresa sa...

Frid - vilket vackert ord. Och återigen underbara bilder.
(Jag instämmer i din havslängtan! Har varit vid havet i två dagar nu o snart har vi båten i sjön, UNDERBART.)
Och haha, jag skrattade åt att du slänger garnet :).

Hedvig sa...

Ser jättehärligt ut! Vi hade också grillpremiär i lördags! :)

disa sa...

Susan: Tack så jätte mycket!! Vad roligt att höra. *ler* Visst är det underbart när karl eller sönerna fixar grillningen!! I lördags var jag grillmaster, men det brukar nästan aldrig hända.

Tina: Hjärtevarmt tack!! Tokroligt att höra!! *ler*

Heldri: Ja, här är underbart vackert!! Många som bor här tar naturen för givet och uppskattar den först när de far till en plats som inte kan mäta sig med denna. Jag för min del, gläds åt den var dag och uppskattar den enormt!!

Teresa: Tack så jätte mycket!! Ja, då vet du hur det känns. *ler* Underbart att få i båten imorgon, för oss dröjer det längre tyvärr. Den är inte fixad ännu inför våren. Hoppas hoppas det inte dröjer alltför länge.
Ja, jag har hopplöst dåligt tålamod ibland! *skrattar*

Hedvig: Tack, det var det med!! Vad härligt att du också hade en härlig utedag med grillning!! *ler*