måndag 1 oktober 2012

Sock besatt?

En vända rotandes i garnhyllan resulterade i två till påbörjade sockor! Oooops! Men jag HAR gjort ett par färdiga, de ska bara fastna på bild med. Cascade är nog det mjukaste sockgarnet jag vet, men färgen är ljusare och mer "lysande" än på bild och jag väntar på att den perfekta kombinationen ska kläckas. Vilka kombinationer det vart på de två påbörjade paren får ni se en annan gång.

Bilden med det lime/gröna/petrol färgade sockgarnerna kanske kanske blir annat än sockor. Det garnet älskar jag! Fast jag vill ju ha sockor i det med.......mariga val. Denna vinter kommer jag nog att ha fler nya par sockor än något annat. *skrattar*

Kvällsturen med Mirra i fredags vart ytterst obehaglig, ännu en man som missade att jag hade en hund med mig. Jag var otroligt tacksam för Mirra då kan jag säga!! Det var då han genskutit mig i full fart med bilen och tvärnitat för att kliva ur, som han upptäckte henne. Ändå krypkörde han fram och tillbaka efter det som om han övervägde om han skulle kunna överfalla mig trots hunden. Fy fan för vidriga karlar!! Och VARFÖR ska de alltid på MIG!!!??? Nu menar jag inte att jag önskar någon annan olycka, men om jag skulle räkna de som överfallit mig och de som varit nära att göra det - så skulle jag få en siffra som antagligen skulle täcka en livstid för 100 kvinnor eller mer i överfall. Om ni förstår hur jag menar. Att jag blir fullkomligt vansinnig i sådana lägen har räddat mig massor med gånger. Plus förmågan till iskallt lugn ändock och att blixtsnabbt agera. Så om man tänker så kanske de kliver på "rätt" kvinna ändå. Men evinnerligt less är jag.

Nu till roligare saker! Som ni vet improviserar jag ju så gott som jämt i mitt hantverkande. Men efter era smickrande förfrågningar och önskemål håller jag nu på med ett mönster!! ihhh! Eftersom det var så många som skrivit och vädjat om ett mönster på mina virkade sockar, är nu ett under produktion. Mönstret ska få testvirkas med innan det släpps, men snart så! *ler brett*
Frid!
Disa

8 kommentarer:

Heldri sa...

Men fy så hemskt att du inte ska få gå ute ifred! Det är ju för jävligt rent ut sagt! Skönt att veta att du har Mirra med dig, hon verkar ju ha försvarar instinkter av vad du har berättat tidigare. Men nog borde såväl kvinnor som män få gå trygga på gatorna, kan en tycka.

Heldri sa...

Sock-garnerna ser dock helt ljuvliga ut!

Maritas Maskor sa...

Fy så otäckt med den där gubben!!
Vilken himla tur att du har en stadig och rejäl hund som Mirra med dig! Tror inte att så många vågar sig på ett slagsmål med henne...
Visst blir man förbannad på att man inte ska kunna gå ute på kvällen utan att vara rädd! Det är helt otroligt när man tänker på det!
Vilka himla fina garner du har! Man kan tro att du gillar grönt =)
Jag år jätte-sugen och jätte-beredd =)

Kramisar Marita

myrica sa...

Ja men så himla kul att få ta del av dina sock mönster, dom är så fina så.
Det lät inte trevligt med dessa överfall, jag kan hålla med dig att det finns en hel del "idioter " i vår herres hage.
Nu har jag tagit bort ordverifieringen, hoppas jag annars får du tjoa....
Ha det gott
kram

retrostuff sa...

Fantastiskt fina garner! Det blir förstås, i dina händer, fantastiskt fina sockor.
Fast otäcka karlar kan man ju vara tvärutan! Fy, vad hemskt. Tur med Mirra och tur med hett temperament vid sådana tillfällen. Min man sa: ”Det är så hemskt när man t ex kliver av bussen sent på kvällen och man märker att tjejen som också kliver av är rädd. Jag håller mig långt bakom så hon slipper tro att jag ska göra något.” Det är hemskt att alla ska behöva lida för några puckons skull.

Otaliga projekt sa...

Åh vad spännande med mönstret. Jag ser verkligen fram emot det. Jag ser redan hur jag kan klara av lite julklappar....

Myggan sa...

Men herregud! Lova att ALDRIG gå ut utan hunden. Vilken tur att hon är en så "avskräckande" ras. Fast vilken ras man än har så försvarar nog hundar sin matte. Är du liten och nätt kanske? De tror kanske att du lätt att rå på. Jädra karlar! Som min mamma brukar säga; -Det finns inga ursäkter, varken klädsel eller beteende. Man ska kunna gå ut naken utan att bli antastad. Fast det är ju en utopi.
Jag ser fram emot sockmönstret. =) Lite sockar på hjärnan har du nog allt fått. ;)
/Anna

Manduzana stickar sa...

Usch, så obehagligt. Skönt att du har Mirra med dig i alla fall.