torsdag 25 oktober 2012

I vävstolen

 
Jag är på vävstugan och väver igen!! *glad* Det är nästan tre år sedan sist och jag har längtat och saknat det så otroligt mycket!! och oj oj oj, så roligt det är. Men nu äntligen väver jag. Det första jag börjar med är disktrasor i lin. Den jag vävde förra gången höll i två år innan den rasade ihop fullständigt.

Men att väva med så otroligt tunt lin är tålamodsprövande. Varpen går av titt som tätt. Vid ett tillfälle, trots OTROLIGT försiktigt vävande, gick varpen av 9 gånger på 6 cm. Tur att jag sedan hann väva en hel disktrasa klar och börja på nästa innan den gick av igen.

De är i linets naturliga färg och svart jag väver med. Efter det blir det lite annat som jag inte kan visa eller skriva om förrän efter jul, då det ska bli julklappar. Om jag inte får för mig att väva något mer till mig själv, för det kan jag ju visa. Men jag vet inte än. Dygnet har ju bara tyvärr 24 timmar.....*ler*
Lev väl!
Disa

9 kommentarer:

Heldri sa...

Åhh! Väva! Det är en stor dröm för mig, nån gång ska jag lära mig väva. Jag har till och med lagt beslag på en vävstol som skulle kastas, men tyvärr har jag inte plats för att ha den uppställd som jag bor nu.

Hedvig sa...

Tack!
Och vad roligt att väva, det är något jag verkligen skulle vilja lära mig någon gång. :)

Emilia sa...

Så snyggt det blir! Jag är lite nybörjare på att väva och håller mig till lite tjockare varp ;)

myrica sa...

Å så fint det du gör, väva har jag oxå gjort för en sådär 100 årsedan, där jag bor, bodde en gumma som hade vävstol och som jag vävde en duk, ja hon fick ju visa hur man gjorde, det var så roligt.
Men så härligt med riktiga disktrasor.
Hoppas din helg blir så trevlig som du vill ha den.
kram

Lapp-Lisa sa...

Å det är så roligt att väva! Alldeles för längesen jag vävde. Det närmaste jag kommit senaste åren är när jag flyttar runt på vävstolarnas delar i takt med att jag ordnar i huset hemma i Sverige. Har du vävstugan nära dig?

Margita sa...

Ser jättekul ut jag trodde de flesta stickade disktrasor

Manduzana stickar sa...

Jag är imponerad över ditt tålamod, jag hade blivit totalt galen, haha.

Mmatilda sa...

Oj väver du också! Det ser jättefint ut!

Maritas Maskor sa...

Åh, så fint det blir!
Vad kul att ha disktrasor som är hemvävda av en själv och som är så fina dessutom! Vad mycket du kan!
Visst är det mycket som är hemligt så här års. Jag har också kommit igång bra med julklapparna, så man får väl ta lite bilder under tidens gång och visa dem i mellandagarna sen :)
Kram på dig, vi hörs på wordfueud!

Marita