fredag 12 oktober 2012

Inspirerad
Renée som har bloggen Vimsiga mamman har inspirerat mig till att sticka en kjol. Jag som nästan aldrig följer mönster kände nu att jag bara MÅSTE ha en sådan kjol. Jag har valt ett melerat sockgarn (som ni såg i några inlägg längre ner ) som jag älskar färgställningen på. Hittade inga andra 2,5 mm rundstickor på 60 cm än ett par i plast. Blä!! Måste införskaffa mer stickor helt enkelt. Men snart får jag byta till ett par 3mm som jag har ett par lediga i trä tack och lov.

Den kjol som jag stickade i senapsgult, lila  & gulgrönt använder jag flitigt och lika så den stickvirkade, så jag ser fram emot en till stickad. Och denna då i ull (75 %) som värmer gott i vinter. Jag hoppas bara jag inte gör något fel nu då jag måste följa mönster och inte improvisera som jag är van vid. Jag GILLAR verkligen INTE att följa mönster och inte är jag bra på det heller, men begäret efter kjolen vinner!! *skrattar*
Strax bär det av till stugan, det är kallt men sooool! *glad*
Må gott i helgen!
Disa

3 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Det ser så snyggt ut, garnet, så jag förstår att du föll för det!
Och stickad kjol låter jätteskönt :)
Och du, även om man stickar efter mönster, så får man frilansa lite om man tycker att det skulle bli en förbättring... :)
Nu ska jag snart sätta mig ner igen med strumporna :)
Ska bli spännande att se om jag får ihop hälarna, så att jag blir nöjd :)
Kram och ha en skön helg!!

myrica sa...

Hoppas du får kommit igång med att följa mönster det blir en vana tro mig. Ja följer alltid mönster, ja det kan hända någon gång jag gjort något eget,
Ha en trevlig helg i stugan.
kram

Katrina Lidén sa...

Oj vilken otroligt vacker färg det var på garnet! Det kommer mer o mer mösnter på kjolar, jag har aldrig stickat en kjol själv men det kanske är nåt att testa? Vore ju skoj.
Vilken underbar färgkombination, ville jag egentligen bara säga! Vacker! Kommer bli så otroligt vackert.