onsdag 17 oktober 2012

"Regnet det bara öser ner"

Det hade regnat i dagar, men så igår natt övergick regnet till snö. Så den första snön kom tidigt i år. Ute i stugan låg där 2-3 cm på marken. Inne i stan var det så blött att ingen snö vart kvar då den väl träffade backen. Endast lite och bara en stund låg den kvar. Flingorna var jätte stora. Idag började det regna igen. Eller egentligen inatt. Jag vaknade av att det piskade mot taken och rutorna.

Helgen ute i stugan var regnig den med, endast fredagen bjöd på sol och i några minuter i söndags när vi var hemkommen sken solen och jag hann precis fota min kjol som det stickats lite på under helgen. Men trots vädret har jag och kärleken och Mirra traskat i skogen och grillat vår middag. Inne har brasan sprakat mest hela tiden. Så det var en mysig helg.

Jag har försökt att pricka in lite skogspromenader med Mirra i regnuppehåll, men det har lyckats dåligt. Rekordet var 10 minuters promenad innan regnet kom åter. Andra skor än stövlar är bara att glömma och utan ull strumpbyxor eller ull leggings skulle jag frysa benen av mig. Jag känner mig less på regnandet!! Det hade varit bättre om snön fått ligga kvar.

Ja, jag är allt lite grinig och gnällig idag! *ler* Jag ska sticka mig gladare nu.
Må gott!
Disa

7 kommentarer:

Heldri sa...

Jag håller med dig! Här är det så grått och regnigt att gatlamporna varit tända hela dagen. Jag tar hellre lite kallare väder med snö som ligger kvar än det här ruggiga tröket som kyler ända in i själen.
Din stickning ser dock ut att lysa upp tillvaron, härliga färger!

Mmatilda sa...

Ett vackert grönt garn du har hittat! Det blir nog en fin kjol. Här har det också regnat hur länge som helst, tills igår då, när det gick över i snö - men nu tror jag den håller på och tinar bort igen.

Emilia sa...

Oj, snö! Härligt grön stickning!

Katrina Lidén sa...

Oj redan snö? Ja, här nere regnar det för jämnan. Det dröjer nog länge innan snön tar sig hit ner.

skapa och inreda sa...

Jag är också ganska trött på allt regnande, tycker att det regnar nästan varje dag den här hösten men i dag så är det uppehåll här hos mig, blir snart en långpromenad med hunden Åskar.
Gillar din sköna gröna stickning.
Annika

myrica sa...

Ja du det regnar bra mycket här oxå.
Jag håller med att det kan vara så härligt att gå ut i skogen på hösten när vädret är klart och lite kyligt, man känner sig så levande.
Jag hoppas att din helg blir trevlig.
kram

Maritas Maskor sa...

Vet du, här regnar det med....
Det är så mörkt och ruggit och kallt...
Jag vet inte om man får säga det, men jag längtar lite efter advent och jul, med ljusstakar och sånt :)
Kjolen blir så himla fin! Det ska bli kul att få se den på dig sen :)
Hoppas att ni får en jätteskön helg. Metta och jag ska ju till Habo på stickevent i helgen och det ska bli jättespännande!
Tänk om du också hade kunnat vara med!
Kram Marita