fredag 19 oktober 2012

Färger

Det är ju ingen hemlighet att jag älskar naturens färger, det fattar nog alla som går in på min blogg. Och varje höst traskar jag ju runt och letar växtfärgnings svampar, att färga mina garner med. Jag har tidigare sagt det, men jag säger det igen. Jag säger växtfärgat till allt. Trots att jag svampfärgar mer än jag växtfärgar.

Ofta blandar jag växter och svampar i samma bad. Det är svårt att visa på bild, men jag tar hela tiden fram olika nyanser av samma färg. Ibland när jag går runt i skog och mark och ser någon fantastisk färg undrar jag genast om det är möjligt att få fram den på mitt garn. Och det finns en speciell mossa och några små små strån som har inspirerat mig. Även stråna på myrarna brukar anta en variation av den färgen på hösten. Och jag älskar den!!

Jag tror jag har visat det tidigare och berättat om det. Och nu har jag färgat den finaste nyansen av denna rostiga färg någonsin enligt mig!! *glad*  Och det är sockgarn jag färgade. Och nästa vecka kommer det att finnas några härvor av några olika färger, bland annat den då,  till försäljning, samtidigt som jag lägger ut mitt virkade sockmönster till försäljning. Först till kvarn kommer att gälla på sockgarnerna. Och jag TROR att det är på måndag jag kommer att lägga ut allt. Jag planerar i vart fall att vara klar med allt färgande då. Men nystanen måste ju ha torkat med och gjorts till fina härvor. Men det ska nog gå bra!!
Frid!
Disa

4 kommentarer:

Renée sa...

Jag har en tant här i krokarna som jag köper mitt växtfärgade garn från. Hon har 100 olika färger!!! Tala om många!!! Vi ska hälsa på denna dam till våren för att kolla in ALLA färger hon har. Då ska jag använda min kamera flitigt kan jag säga! Jag gillar naturfärger, de är de finaste som finns.
KRAM på dig!

Tina sa...

Tack för din kommentar!
Naturfärger och speciellt höstfärger är det vackraste som finns. Det låter väldigt roligt att växtfärga. Hitills har jag bara färgat med syntetiska färger, men har tänkt ge mig på växtfärgning nån gång. Det ligger faktisk en påse med valnötsskal, från i julas, som jag tänkte färga med i sommar... än så länge oanvänd.

Mmatilda sa...

Vackra höstfärger på dina bilder! Hos oss är färgen för dagen "frostvit"!

myrica sa...

O ja så kul att både se nya garner och dítt mönster, jag hoppas att jag ska få tag i en härva . Jag håller med dig att det är så himla fina färger på hösten allt från ljus gul till rödaste rost, och vackert är det.
HA en go söndag
kram