söndag 20 maj 2012

Uppifrån och ner kofta i bomull
Här är den!! Min färdiga uppifrån och ner kofta. Den var så super rolig att sticka och vilken SIMPEL och UNDERBAR metod!! Varför vill man någonsin sticka annat än uppifrån och ner?.... *ler*

Jag har improviserat denna från början till slut. Jag har aldrig läst ett uppifrån och ner mönster, men jag har faktiskt fått ett, men inte velat titta på det förrän koftan vart klar. För att få veta om jag skulle greja det eller inte helt själv. Jag har ju tittat på en massa bilder av stick bloggerskors fina uppifrån och ner koftor och tröjor. Så jag fattade ju själva principen.

Så inspirationen kom ifrån era fina uppifrån och ner skapelser alla ni där ute som stickar dem!! Och så fick jag syn på en i Gudrun sjödens katalog, väst tror jag den gick under där och tänkte "en sådan kan jag ju göra själv". Planen var att göra mig en exakt sådan, men under arbetets gång ändrade jag mig och ville ha den på detta viset istället.

Jag har stickat den i en grön turkos nyans, som jag tycker om. Med Kampes 8/8 Bomullsgarn och en 4,5 mm Cubix rundsticka. (som gått av numer tyvärr) Kanten runt halsen och ner efter sidorna bestämde jag mig för att virka med fasta maskor efter mycket om och men. Kanten längst ner är rätstickad som ni ser och knapparna är från mitt retro lager. Och det enda jag gjorde på ärmarna var en liten kant med resår. Jag ser på bilderna att jag knäppte knapparna lite slarvigt, så det ser kanske inte ut att sitta rakt - men det gör de.

Jag stickade den lite lätt utställd och råkade göra några fulökningar, då jag tydligen tänkte på annat, men de syns inte så mycket. Och det upptäcktes då jag sticka cirka en decimeter och då orkade jag inte ta upp. Allt som allt är jag supernöjd!! Och som ni sett stickar jag på en till uppifrån och ner skapelse.
Lev väl!
Disa

10 kommentarer:

Renée sa...

Du är så otroligt duktig!

retrostuff sa...

Underbart fin! Färgen och modellen är verkligen... mmmm!

Manduzana stickar sa...

Jättesnygg! Den ska du vara stolt över :)

Madeleine sa...

Jättehärlig färg och form! Bra jobbat!

Myggan sa...

Supersnygg!
/Anna

Emilia sa...

Jättesnygg!

Heldri sa...

Det blev så snyggt och prydligt med de virkade kanterna! Du är sjukt duktig på att improvisera!

farmor ankus sa...

Vilken fin kofta, var det svårt att sticka.
Du fixar tröjor på löpande band Ler.
HA nu en trevlig dag
kram

Mmatilda sa...

Den blev ju för himla bra, lycka till med nästa!

Maritas Maskor sa...

Åh så FIN!!
Vad duktig du är som stickar så fantastiskt fint fritt utan mönster! Verkligen skickligt!!
Kram!