torsdag 17 maj 2012

En till uppifrån och nerMin första (någonsin) uppifrån och ner är nästan helt klar nu. Bara kanten och att sy dit knapparna kvar. Det har jag tänkt att göra idag. Vi har varit ute i stugan i två dagar och jag har stickat en hel del, varit hundvakt till Mirra, (grannens hund) gått i skogen och suttit ute i solen och stickat ännu mer. I morse kom vi hem och ska sova hemma inatt, och funderar på hurvida vi ska vara i stugan i helgen eller inte.

Förra veckan hade jag och Benita en mysig stickdag och då påbörjade vi varsin uppifrån och ner tröja/klänning. Hon kände inte till metoden och jag visade henne hur simpelt det är. (nu när jag nästan har färdigställt en hel uppifrån och ner är jag ju något av en expert, eller hur?! *asgarvar* ) Vi båda använder bomullsgarn med sommaren i åtanke. Och det är roligt att vi håller på med samma projekt igen. (det händer lite nu och då under åren)

Mitt bomullsgarn har en härlig stark rosa lite lila aktig färg som jag gillar. Och jag kan knappt bärga mig tills den är färdig. Det är OTROLIGT roligt att sticka uppifrån och ner!! Och nästa gång vi hörs borde den första vara klar och fotad med i bästa fall.
Frid!
Disa

5 kommentarer:

Myggan sa...

Jag ser att det är fler än jag som har fastnat i "uppifrånochner-träsket". Det är ju så smidigt! Just nu har jag 2!! påbörjade. =)
Din kortärmade blev jättesnygg! En riktig sommarkofta.
/Anna

Renée sa...

Koftan i ditt förra inlägg är ju så j-a fin! Du är så duktig och påhittig, KRAM från mig!

Lilla Anka sa...

Men så snygg färg på det garnet!!! Sticka uppifrån och ner låter spännande , kanske ett sommarprojekt för mig. Ser mig sittande i en skön solstol på altanen med blommor och fågelkvitter runt mig och en stickning i knät....Hoppas sommaren kommer snart!

farmor ankus sa...

Det har jag aldrig provat en sådan kofta eller klännig, det skulle man nog.
Den har en härlig färg.
Hoppas du får en trevlig helg
kram

Maritas Maskor sa...

Oj så FIN den ser ut!!
Du har fått klart så mycket läckert sen jag läste sist!
Vad spännande att sticka uppifrån och ner. Jag har inte testat det än, men det skulle vara kul att prova.
Din tröja i förra inlägget blev ju också supersygg! Och knäppningen fick du ju till perfekt :)
Här har ena sonen trixigt att få till mattebetyget, så det är helfokus på det nu... Jag får återkomma bättre till bloggandet sen senare när vi kommer närmare skolavslutningen... :)
Stora kramar från Marita