tisdag 1 maj 2012

Härliga dagar

Det har varit helt enormt härliga dagar!! Gumman fredag till Söndag med många skogsturer, mys på solsängen på balkongen, (hon hoppade upp direkt jag la mig där) lek och gos. Hon sprang som en tättvilling runt i skogen och fort var hon uppe på berget och stod och undrade varför det tog mig så tid att komma upp....*skrattar* Sedan Valborg ute i stugan med grillning och trevligt sällskap av pappa och Benita. Det var så roligt att få tid med dem, för det har varit så mycket på senaste tiden att vi inte setts så ofta som vi brukar.

Och idag, VILKEN dag!! Sommarvärme med knallblå himmel och sol hela dagen. Jag har stickat halvliggandes i solen BARFOTA (jag som alltid är iskall om fötterna och behöver ull dygnet runt) medans fåglarna kvittrade och sjöng. Åkt på härlig tur med kärleken på moped sakta puttrandes i skogen, grillat till middagen och påtat ute med rensning och så. Sett årets första fjäril och fotat den, lagt märke till hur färgerna åter börjar ta över naturen och beundrat kärleken i fullt arbete, surrat och haft trevligt.

Man fick även se äldsta sonen med sin polare och hinna prata med dem nån timme med. (vara med mamma och pappa ligger inte högst på en 17 årings lista) Samt hållt yngsta sonens träda stången med mobila bredbands stickan. (hur man nu kan välja en sådan förströelse när solen skiner och allt är underbart ute) Så det har verkligen varit härliga dagar!! *glad*

Min uppifrån och ner (fortfarande mönsterlöst och improviserad) har växt en del och jag tror inte jag gjort något fatalt fel. Vid provning ser och känns allt rätt ut i vart fall. Färgen är dock mörkare, den är grönturkos. Jag ser verkligen fram emot att färdigställa denna måste jag säga. Och jag har redan nästa uppifrån och ner klar i huvudet. Eller ok då, inte bara nästa utan tre stycken....
När jag kom hem såg jag att mina paprika plantor växt jätte mycket på bara ett dygn och två av mina gurkplantor med!! Jag måste nog plantera om en del saker imorgon.
Hoppas ni alla haft en mysig ledighet!
Lev väl!
Disa

7 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Åh, det låter som att du har haft en fantastisk helg :)

Emmas dagar sa...

Så fin din kofta blir!
Du som växtfärgar: Har du provat Liljekonvalj?
Vet du hur man färgar med liljekonvalj? "Vanligt recept" eller? Används både blomma och blad?
Har fått för mig att det blir blågrön? Vet du?
Ha det gott :-)

disa sa...

Emma: Liljekonvalj blir gult med vanligt betningsmedel. Och man använder bladen. Men om du använder andra betningsmedel kan du få grönt eller blå nyanser. Om du tex betar med Alun, gult Blodlutsalt och Vinsyra och sedan efterbehandlar garnet efter färgning med Järnvitriol. Då blir det blått. Om du betar med bara Alun och kopparvitriol istället för Alun och Vinsten blir det ljusgrönt. Lycka till!! =)

Otaliga projekt sa...

Din tröja ser fin ut, huvudsaken är ju att det känns bra. Jag är sjukt imponerad av dig (och andra) som bara kör igång utan mönster. Ska bli mycket spännande att följa fortsättningen på den.
Sarah

farmor ankus sa...

Tröjan ser hur mysig ut som helst, fin färg.
JA det är så ljuvligt när man kan strosa i skog och mark, ja varsom och det är fint väder, det är balsam för själen.
JAg hade en utmaning på min blogg till dig, men du har redan fått frågor.
Hoppas du får en trevlig helg
kram

Mmatilda sa...

Oj det ser ju ut som våren kommit hos er! Mysigt... Och koftan ser fin ut!

Emmas dagar sa...

Tack för svar Disa :-)