söndag 7 augusti 2011

Uppvaktad och bortskämd

Min födelsedag har kommit och gått, en helt underbar dag vart det. Kärleken hade gått in på Hemslöjden i staden och sagt "jag vill köpa det bästa ullgarnet ni har, men det måste vara Olivgrönt" fram plockade dem det garn jag suktat efter en hel del gånger där inne!! Dyyyyrt är det. (jag är stammis där och de vet vem min kärlek är med, så de visste vad de gjorde när de plockade fram garnet) Jag är förbluffad över hans tilltag, jag satt för cirka en och en halv vecka sedan och pratade på som vanligt om garner jag väldigt gärna ville ha. Och han måste verkligen ha lyssnat OCH lagt det på minnet. Sedan gick han och köpte dem. *lycklig*

Så av kärleken fick jag två Olivgröna nystan, *luktar och klämmer på och ser bara liiite störd ut* en bukett med röda rosor och en burk med violkarameller. De tre saker jag älskar mest med andra ord, en riktig fullträff fick han in.

Men mest fick jag pengar, vilket jag är jätte glad över. Och två burkar med chokladgodisar (har jag sagt att jag älskar choklad?) som jag sedan chokladen ätits upp kan använda för att lägga alla saker jag torkar. Och jag som just behövde fler burkar och allt! *glad*

Så fick jag en virkad sminkkorg till mitt badrum, (jag har ett eget)en bukett med Liljor och rosor, en värmeljusstake med ljus till och en egenodlad gurka från svärmoras växthus. (även hon gav mig pengar, jag gillar att få pengar och sedan gå och välja ut och köpa något jag suktat efter) Den äter jag med andakt och känner sån lyx. Jag velade mellan att odla tomater och gurka i år, tyckte inte jag hade plats för båda på balkongen. Mina tomater är nu orange så kanske jag hinner njuta lite av gurkan tillsammans med några sådana.

För pengar jag fått köpte jag genast mig ett par lyxiga Ebenholtz extra korta stickor 4 mm, plus att jag har beställt ett par orange SKULLCANDY (bild lånad från Pixmania) hörlurar. Jag behövde ett par som var bra för att ta med sig överallt, men inte tar sån stor plats. Jag har ett par jätte bra hemma, men de är så klumpiga och de jag brukar ha med mig överallt är inte de bästa direkt. Ljudet är så lågt på högsta volym och jag gillar att kunna stänga alla andra ljud ute ibland, vilket de inte duger till. Möjligheten att göra det ska i vart fall finnas, även om det inte händer så ofta.

Och resterande pengar är ännu inte planerade.....men det finns en stor möjlighet att det blir något lyxigt garn för dem eller något annat jag vill ha mycket.

Jag bakade mig en så kallad Dagistårta och hade att bjuda på, eftersom det är min favorittårta och den ser kanske inte mycket ut för världen, men den är gudomligt god. Jag hann dessutom bara ta ett kort på den i all hast. På kvällen när allt var överstökat, började jag nysta mitt nya garn och under tiden kom jag på vad det skulle bli av det. Så jag fattade genast ett par 8mm stickepinnar och satte fart. Jag såg framför mig en hålig tröja, eller lite längre så det blir en klänning av garnet. Men ännu har jag inte bestämt mig för vilket det blir.

Med andra ord så hade jag en underbar födelsedag!!

Natten till idag har min äldsta storasysters barn sovit över här, och det var så roligt att få rå om dem lite och mina barn tyckte det var roligt att ha dem här med. Jag försökte få låna dem en natt till, men det gick inte tyvärr. Hennes yngste son som var den som allra helst ville stanna en natt till, kom på alla möjliga saker han tyckte jag skulle ringa och försöka med. Och jag försökte säga, att det GÅR ju inte inatt. Han suckade och klagade högljutt. Han är så söt! Eller ja, det är de ju båda två, men jag aktar mig noga för att säga det. Det misstaget har jag redan gjort med mina barn och fått höra "SÖT!! Jag är inte SÖT!! Jag är Cool, tuff och hård!" Men kanske de kunde komma och sova en annan dag framöver, vi får se!
Lev väl!
Disa

19 kommentarer:

Margita sa...

Grattis i efterskott

Madeleine sa...

Vad härligt! Grattis i efterskott!

cissi sa...

Å vad härligt, jag håller på och lär upp min käraste vilka garner jag vill ha, visar titt som tätt vad jag vill ha, hihi

Lena sa...

GRATTIS!!! Vilken härlig födelsedag du har haft och vilken bra man du har, som vet vad du behöver. Lycka till med stickandet. Ser fram emot resultatet.
/Lena

Renée sa...

GRATTIS, hade gärna ätit lite av den tårtan, mumma!

Emilia sa...

Grattis i efterskott! Vad roligt att du fick presenter som passade dig så bra! Jag tycker också om violtabletter och choklad ;)

Myggan sa...

Grattis i efterskott! Vilken uppmärksam make.
Viol och choklad är mina favoriter också. Har en violpolkagris i skafferiet som jag försöker spara på, men det är svårt. =)
Du måste rapportera om stickorna sen, jag har kikat lite på dem, men har inte hört nån som testat dem än.
/Anna

Emmy sa...

Grattis!
Vilka härliga presenter du har fått.

Loppan sa...

Låter som en underbar födelsedag!! Men vad är egentligen en dagistårta...?

Margita sa...

Ja garnerna är verkligen mjuka ge mig ett tips vad jag ska sticka av dem.

Hedvig sa...

Åh! Stort grattis i efterskott! :)

The Knitwit sa...

Vilken underbar dag och vilken uppmärksam och omtänksam man!

Grattis till dig - om än lite sent!

Mmatilda sa...

Grattis till att ha fått ha en sån skön födelsedag med såna fina presenter!

Maritas Maskor sa...

GRATTIS DISA!!!
Inte visste jag att du fyllde år igår! Det är samma dag som min syster, så jag var också på kalas igår!
Vilka fina presenter du har fått! Jag kan tro att du blev glad över de där härvorna som ser så fina ut! Och det ser fint ut det du stickar av det. Du kunde väl inte hålla dig förstår jag :) Det hade inte jag heller kunnat.

Kram från Marita

Heldri sa...

Ett stort grattis i efterskott!

disa sa...

Tusen tack för alla gratulationer ifrån er alla!! *ler*

Myggan: Jodå, jag ska rapportera om det senare då jag testat dem.

Loppan: En dagistårta är en väldigt enkel och förvånandsvärt god tårta som tydligen ofta görs på dagis därav. Man gör en speciell marängbotten (som inehåller Risicrisp och gör den gudomligt god) och en god kola aktig sås och sedan en till marängbotten och bara grädde med bär eller vad man önskar ovanpå.

Margita: Jag ser framför mig en skir spetssjal av det vita, en mysig löspolo av det rosa/lila och vantar av det röda.

Otaliga projekt sa...

Bra födelsedag och bra man!

Mmatilda sa...

Jag ska spana efter kanelspindlingar om det bara kommer så mycket regn att svampsäsongen kommer igång!!!

Ullfull sa...

Vilken härlig dag Du haft! Visst är garn lycka;))
Inspirerande blogg Du har!