onsdag 17 augusti 2011

Ebenholz stickornaJa, jag kunde ju förstås inte hålla mig från att starta upp ännu ett projekt, nu när jag hade nya stickor och allt. Jag har ALDRIG stickat med några stickor så underbara förut!! Jag använder ju alltid bara trästickor, Knitpro, Björk, Rosenträ, Bambu och antingen extra korta (20 cm), strumpstickor eller rundstickor. Ebenholz stickor hade jag inte provat innan. OMG, säger jag bara. UNDERBARA!!! *löjligt lycklig*

Dom är som en dröm att sticka med, och nu vill jag ju inte sticka med annat än Ebenholz......tur jag ännu har födelsedagspengar kvar!! *ler* För detta kan ju bli en dyr historia.....tala om att det finns stickor och STICKOR.

Igår kväll bakade jag choklad och blåbärs kaka, improviserat recept (som alltid) och på la jag lite glass. Det vart uppskattat av grabbsen kan jag meddela. Åja, av mig med. *blinkar* På mörk Turkosa koftan har jag rivit upp de påbörjade framstyckena och börjat om. Eftersom det har regnat så in i norden i två dygn, har det hänt en del på dessa framstycken. Nu längtar jag tills min tidiga höstkofta är klar, och önskar jag var en supersnabb stickerska. Idag skiner solen åter och jag tänker och gnuggar händerna "inte många dagar kvar nu tills växtfärgningssvamparna börjar ploppa upp i skogen" för det syftet var onekligen regnet kanon.

Min påbörjade stickning på Ebenholz stickorna blir en kofta även det, en ny ide poppade upp i mitt huvud och även denna blir en improviserad kofta. Lilafärgen är mörkare i verkligheten. Nu gäller det bara att kontrollera sig till att sticka klart den turkosa koftan och min olivgröna tröjklänning först......trots att de underbara Ebenholz stickorna lockar......*ler illmarigt*
Ja, nu ska jag inte tjata mer om dem, men alla ni som ännu inte testat dem - KÖP!!
Frid!
Disa

16 kommentarer:

Christina sa...

Låter farligt att testa stickorna, kan ju bara sluta på ett sätt:) Var har du köpt dem? /Christina

disa sa...

Christina: Jag har köpt dem via: http://staketshantverk.scorpionshops.com/ =)

farmor ankus sa...

Jag har stickat med sådana stickor och dom är så ljuvliga att sticka med. Vilket underbar färg du har på garnet, vad är det för garn.
HA det gott
kram

Maria sa...

Jag har inte testat ebenholz. Jag kanske borde...

Tack för den fina kommentaren! Nu är jag en följare av dig med :).

Emilia sa...

Blir sugen på att testa stickorna!

mary-ann sa...

och jag som nyss har fyllt på mitt förråd av knit pro...men om dom inte finns i rundstickor så går jag säker :)) ps...underbar lilafärg på ditt garn!

disa sa...

Farmor ankus: Garnet är bara vanligt 100 procentigt två trådigt ullgarn.

Maria: Jamen köp ett par, du ångrar dig inte. Roligt att ha dig som följare. *ler*

Emilia: Klart du ska testa dessa ljuvliga stickor!! =)

och mary-ann har jag svarat på hennes blogg.

Regreening sa...

Verkar vara speciella stickor...
Nu har jobbet börjat så jag hinner inte blogga lika mycket...men jag är inne på din sida och njuter av dina arbeten och din livsstil.

Renée sa...

Håller absolut medm dig, har en rundsticka från Prym i bambu och jäklar vad den e go den!

Myggan sa...

Jag tackar för rapporten, nu ska jag definitivt satsa på ebenholtz. Tråkigt med upprepningen, men det är ju bättre att bli nöjd så man använder sina stickade alster.
/Anna

Heldri sa...

Så spännande med alla improviserade projekt du har på gång, jag tror säkert de kommer bli helt fantastiska som allt annat du gör!

Jag och en kompis ska testa svampfärgning i höst är det tänkt. Hon har köpt en helt underbar bok om ämnet så nu är det bara att hitta tiden.

Kattis sa...

Åh vilken härlig färg på blivande tröjan, jag känner igen mig. Man startar alldeles för mycket saker. :-) Måste ju kolla upp stickorna, farligt möjligen...

Joanna sa...

Hej! Jag heter Joanna och är 23 år gammal när jag var 14 fick jag diagnosen Aspergers syndrom och nu bloggar jag öppenhjärtat om livet med diagnosen så folk ska få mer förståelse för hur det är att leva med ett dolt funktionshinder och vad det innebär så besök gärna min blogg:)
kram

Madeleine sa...

Vad skoj det är med nya verktyg till stickandet! :D Underbar lila färg!

metamorphosis sa...

Phu, vilken tur att du vågade avslöja var du fått tag på dessa fantastiska stickor! :)

/en annan träfantast

Sjöormen sa...

Tycker att Knitpro är underbara att sticka med, tror det blir ödesdigert för mig att prova Ebenholtz... (Eller, rättare sagt, för resten av mitt liv...)