torsdag 25 augusti 2011

Toksnälla Marita!Marita skickade mig ett paket, som tack för att hon vann min utlottning. Jag menar hon vann ju, så inte behövde hon skicka mig något inte. Men underbar som hon är, så gjorde hon det. I paketet låg två härvor med ullgarnet "Grane" som hon köpt till mig!! *glad* Ser ni sån fin lilafärg det har? Hon ville hitta mig något vikingatida och köpte då det enda mig vetliga garnet som har ett vikinganamn!!

TUSEN TACK MARITA!! Jag blev så rörd och superglad att du gav mig denna gåva som du dessutom lagt ner tid på att fundera ut något som skulle vara vikingatida som jag älskar. Nu går jag runt och filurar vad jag ska hitta på för fint av det......jag har nämligt ett tunt mörklila garn som skulle passa perfekt ihop med det jag fick av dig. Så om jag vill kan jag göra något stort med. Men jag har en liten funderation på ett litet lyxprojekt med....hm....får fundera lite till. Paketet kom igår och jag hann med nöd och näppe in på Coop och hämta ut det innan de stängde. Det var en galen dag här igår. När jag äntligen kom mig i säng på sena natta, låg jag och funderade på vad jag skulle göra av det fina garnet jag fått. *ler* Så ett stort tack till goa snälla du!! =)

Och så till annat. Under sonens och mins Harry Potter helg, vart det en hel del stickat och virkat. Men rastlösheten fick mig att hoppa från projekt till projekt, så inget har jag färdigställt. Naturligtvis vart helgen låååång inomhus då vädergudarna rasade och regnet slog i backen som pisksnärtar timme ut och in. Vad gör Disa då? Jo, tittar bland sina garner, hittar ett som ropar och börjar på ett nytt projekt igen!! *skrattar*

Denna röda färg är underbar tycker jag, och jag såg genast framför mig en tub/löskrage eller vilket av alla namn man nu ska välja. En sån där som ser fin ut att dra upp som en luva också, eller hur jag ska säga med för kyliga dagar. (moderna i början av 90 talet) Den kommer att passa perfekt ihop med min svarta ullkappa med vita broderier på till vintern ser jag framför mig. Och även ihop med min manchester kappa och gråa ullkappa. Ja, till allt helt enkelt!!
Må gott!
Disa

Tillägg: Det var inte på 90 talet de var populära, jag minns nu. Det var på 80 talet. Föreställ er bilden: Knallrosa fodrade Basketkängor, svarta tjocka strumpbyxor, vit ballongkjol som sluta innan knäna och en kort kort tröja vit och svart randig, mörklila stickad tub helt slätstickad så kanten nere och uppe rullade sig, neongröna sockar utanpå de svarta strumpbyxorna som jag hade RULLAT ner så de var lite ovanför de (höga) basketkänge skaften. *tokskrattar* Jag får ingen bild av hur jackan jag hade på mig till detta såg ut. Helt borta ur mitt minne. Det var vinter i alla fall, så det var väl säkert en som var för kall för att jag ville vara fin. ha ha

8 kommentarer:

Heldri sa...

Verkligen härliga färger! Det är ju så roligt att få fundera på vad det ska bli av garnet, halva nöjet med hantverkande om du frågar mig.

Hedvig sa...

Så sött gjort av henne! :)

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

taaack:) Väldigt "o-Annig" skala egentligen, jag tenderar att på något sätt alltid färga i lila-turkos-rosa, så jag tog steget ut ur lådan med det här. Men jag gillar det verkligen!:)

farmor ankus sa...

Vilka fina färger du har på garnet du fått och ditt egna, ja det är kul när man ska börja på något nytt.
HA det gott

Maritas Maskor sa...

Så glad jag blir att du tyckte om garnet :)
Jag tycker också att det är så vacker färg. Lite som ljung.
Visst är det härligt att ha garnhärvor "på lut"? Rätt som det är, så vet man vad det ska bli :)
Det låter väldigt härligt med en sån där tub. Jag hade också en sån då och det är super skönt. Jag har faktiskt också tänkt på att göra en. Får se om det hinner att bli nån till vintern.
Önskar dig och familjen en härlig helg!!

Regreening sa...

Så rart av henne och så passande present!

Mmatilda sa...

Jag ser att du hunnit med mycket medan jag varit borta... Och du startar nya projekt i en välda fart! (Ang Återtidningarna så tyvärr är de jag har nog inte de allra första! Har du en komplett samling eller?)
Det rödlila garnet ser jättefint ut! Ha det bra!

Lena sa...

Vilket härligt garn! Fin färg!
Du hittar väl på något bra att göra, kan jag tro.
/Lena