söndag 14 augusti 2011

Promenad längs stenåldersboplats och balkongskördDenna helg har det stickats och gåtts en hel del skogspromenader. Bland annat var vi vid en stenåldersboplats. Jag har gått där hundratals gånger förut, men varje gång är lite speciell. Där finns myrar och mossig trollskog och är jätte fint. Stigen man går längs har varit en strand en gång i tiden, och fantasin blommar upp när man går längs den. Personer och karaktärer och dagligt liv tar form i ens huvud och man önskar man fick tjuvkika på det lite. *drömmer*

Men där är mycket sand faktiskt, och gräver man med foten så kommer det inte fram jord, utan mer sand. Och så brukar det ju oftast inte vara i en skog som inte ligger intill en strand. Så man får väl tro på dem som konstaterat detta! *ler* Där nere har det traskats väldigt mycket, för det är nämligt där som det brukar krylla av Rödskivlig Kanelspindlingar varje år, dock har det inte kommit en enda ännu i den skogen. Men jag ska försöka ta mig till en annan skog som de brukar ploppa upp i lite tidigare.

Min kofta har fått ett färdigt bakstycke denna helg. Och min olivgröna tröjklänning har växt den med. Framstyckena till koftan påbörjades så bra, men efter fotning insåg jag att det vart fel och fick dra upp allt och börja om. Så kan det gå när man bara hittar på allt eftersom. Förhoppningsvis blir det rätt denna gång. Jag stickar båda framstyckena samtidigt, medans jag minns hur jag gör och är kass på att skriva ner. Dessutom skulle det kännas så drygt när det ena var klart och inget var gjort på nummer två. *skrattar* På vissa sätt har jag enormt dåligt tålamod. Om jag tex skulle virka eller nålbinda ena sockan i taget, skulle den andra aldrig se dagens ljus. Jag gör dem alltid samtidigt.

På min balkong har mina första Cocktail tomater nu äntligen mognat och förtärts!! Och två smultron har äntligen mognat med. Dessa var inte tre centimeter stora, som de flesta förra året. Men två centimeter i alla fall och utsökta!! *glad* Jag hoppas att allt från och med nu ska mogna i rasande fart, för kvällarna är redan kallare och halv elva är det mörkt ute. Känns som att hösten redan är på väg. Jag som hade hoppats på att den inte skulle komma förrän i slutet på september.....men jag är verkligen tacksam för den kanonfina och varma sommaren vi har haft här i norrland igen. Hoppas vi får många fler liknande! Nu ska jag se på film och sticka innan läggdags.
Må gott!
Disa

9 kommentarer:

Hanna sa...

Så mysig stigen ser ut! Önskar att vi bodde närmare någon skog!

Otaliga projekt sa...

När någon säger att en del bilder kan vara "trollska". Då är det sådana bilder från skogen som menas.

cissi sa...

Åååååå mina tomater är inte färdiga ännu, det känns som om man sitter i en tomatdjungel på balkongen. har 6 plantor och alla stäcker sig ca 10 ca över räcket.

Myggan sa...

Fina bilder! Vad är det vita luddet för något?
/Anna

Emmy sa...

Vilka gigantisak smultron. Härligt!

farmor ankus sa...

Så vackra bilder, jag kan känna ibland när man är ute i skog och mark vindslagen från en svunnen tid, det är en mäktig känsla tycker jag.
Och mina skogs promenader har dom förstört med kalhyggen, jag blir så ledsen över detta.
Ha det gott
kram

Renée sa...

Wow, vilka underbara bilder.... Skogen gör mig alltid så lugn inombords.
Kul att odla tomater, många som har massor med gröna tomater tar och gör syltade tomater av dom. Jag har inte smakat men det ska vara jättegott till kött!
Ha det gött, KRAM!

Maritas Maskor sa...

Vilka härliga naturbilder! Visst är det spännande att tänka sig livet som har pågått där för länge sedan.
Trist att du fick repa upp på koftan, men så är det ju ibland... Mycket bättre att ta upp det i alla fall, för annars blir man ju inte nöjd ändå :)
Vi har också fått lite höstkänsla här, men jag hoppas att det bara är tillfälligt och att sommaren kommer tillbaka lite till :)
Ha en fin vecka!
Kram Marita

Hedvig sa...

Åh, nästa år kan du väl komma och göra i ordning min balkong också? ;)