onsdag 5 januari 2011

Ylle knog








Min stick virkade ull klänning är nu färdigställd. Jag är otroligt nöjd med den må jag säga. Jag har använt 100 procent ull garn, så den värmer mig gott. Jag älskar strukturen på det slät stickade som övergår till det virkade mönstret. Jag älskar de grå färgerna, det faktum att den går enda ner till knäna på mig, sitter löst så den är underbart gosig och så fin på samma gång om jag får säga det själv.

Jag använde 7 mm stickepinnar och garnet är tre trådigt, så det gick undan. Till det virkade använde jag också tre trådigt garn och en fyras nål. Som vanligt har jag bara hittat på. Jag fattade mina stickor och följde bilden jag hade i huvudet om hur jag ville att den skulle se ut. Improviserade och hittade på efter arbetets gång. Jag vågar lova att denna är sitt enda av sitt slag – helt unik. Sånt gillar jag!! Unika saker.

Längst ner på klänningen är det en virkad kant, likaså på armarna som jag stickade tre fjärdedels ungefär och utställda. Det var lite svårt att fota den bara, antingen vart det för ljust eller för mörkt. Men nu orkar jag inte fota den mer, dessa bilder får duga! När jag hade haft den på mig en stund, insåg jag att min vikinga nyckel skulle bli till ett fint halsband, med en svart lädersnodd och se fin ut ihop med klänningen – så det fick bli så. Därför följer en bild på det med också.

Det kan nog tänkas att jag gör en liknande i framtiden med, för denna vart min nya favorit klänning. Och jag har så gott som alltid klänning med byxor eller kjol under.
Må gott!
Disa

7 kommentarer:

Sjömans-Elin sa...

SNYGG!!! Ursnygg! Wow!... Helt paff. :)

Myggan sa...

Du kan vara nöjd, den är supersnygg! Och den är supersnygg till din hårfärg! Jag beundrar er modiga som stickar på frihand. Själv vill jag alltid ha både "hängslen och livrem" och jag räknar ihjäl mig på varje projekt som jag tar mig för.
/Anna

Emma sa...

Wow, jättesnygg! :)

Heldri sa...

Riktigt snygg! jag blir så imponerad av alla er som kan frihandsskapa plagg så där, själv är jag tämligen mönsterbunden.

Tyvärr lyckas jag inte hitta bilden jag sett tidigare på tröjan som kombinerar stickning och nålbindning. :(

Hedvig sa...

Hej!

Hittade precis in här på din blogg och oj vad mycket fina saker du gör! Blev följare, för här tittar jag gärna in igen... :)

Ha en bra helg!
/Hedvig

yanmaneee sa...

jordans
louboutin outlet
golden goose sneakers
nike max
off white hoodie
jordan 4
converse
nike max
yeezy shoes
hermes belt

Anonym sa...

gap yeezy
kyrie 9
Travis Scott Air Jordan
kobe shoes
Travis Scott Jordan
yeezy boost 350 v2
jordan 11
kyrie shoes
supreme new york
bape