tisdag 4 januari 2011

Shetlands ullen


Jag har nu funderat i över ett år vad jag ska göra utav detta garn. Jag fick det av grannfrun under mig 2009, jag tror det var september eller oktober. Ja, faktiskt så fick jag HELA hennes garnsamling. Det var lådor och en massa påsar fulla. Man kan lugnt säga att det kändes som julafton för mig. Redan då var det fullt i alla lådor och skåp jag hade lyckats pressa in garn i, så det fanns bara en sak kvar att göra.

Rensa bort kläder!! Nästan två sopsäckar fulla åkte ner i förrådet, för att jag skulle ha plats för allt garn jag fick. Med andakt näst intill packade jag upp lådorna och påsarna fulla med garner. Gissa om jag vart överlycklig då jag såg påsen med Shetlands ull garnet i!! Kanske var det inte den gröna nyans jag själv skulle ha valt, men fin är den!! Jag bestämde mig redan i den stunden att det skulle bli något SPECIELLT.

Och sedan dess har jag funderat och velat mellan olika saker. Det måste ju vara något som garnet helt säkert räcker till med. Och eftersom jag inte är känd för bra planering, utan jag fattar bara stickorna och stickar jag, hittar på eftersom - blir det ju något begränsat. Ett tag var jag inne på att jag skulle nålbinda med det, och jag lutar fortfarande lite åt det hållet. Men så distraheras jag utav andra ideér som poppar upp hela tiden. Varav flera av dessa är stick ideér. *pust*
Undra just om det blir något av detta garn under 2011?.....kanske DET borde vara mitt nyårslöfte?!!
Frid!
Disa

7 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Jag vet ju inte vilken storlek du har, men du borde få ut en tröja av det där. Om inte en långärmad så kanske en med 3/4-ärm? Eller en väst? Poncho? Cape? Eller? :)

Ginas stickverkstad sa...

Otroligt fin färg. En Cape skulle blir fint i det, med en fläta fram:)
Kram Gina

The Knitting Seaman sa...

Ha ha, köpa mer säger du. Men det kan ju faktiskt vara en utmaning i att göra något av det man har. Hur många meter är det på varje nystan?

Apropå 12in2011 behöver det inte betyda att man inte köper mer, bara att man faktiskt gör av med lite av det man redan har. Typ så som du funderar på nu :)

The Knitting Seaman sa...

Aj fasen, är det bara 25 gram på varje nystan kan det bli lite tight med en tröja... :P

Ska hur som helst bli kul att se vad du hittar på!

Heldri sa...

Någonstans på sysidan har jag för mig att jag sett en tröja där kroppen(eller livet)var nålbundet och sedan var oket/axelpartiet stickat i en annan färg. Något liknande skulle kanske kunna vara en idé. Då får du dels kombinera de båda teknikerna och det gör inget om garnet inte räcker till hela. Jag ska se om jag kan hitta bilden jag tänker på. Återkommer.

The Knitting Seaman sa...

Vad tror du om den här? http://www.ravelry.com/patterns/library/gilet-460-t6-281

Bild finns också här om du inte har ett Rav-konto: http://www.flickr.com/photos/26206562@N08/2457103727

Mönstret är väl inte direkt lättillgängligt (som i att det finns i ett stickhäfte och inte på nätet) men du kan ju improvisera. 95-100 meter DK-garn på 11 WPI. Säger det dig något?

The Knitting Seaman sa...

WPI = Wrap Per Inch. Om du snurrar garnet runt en penna och sedan mäter med en linjal eller ett måttband så att du har 2,5 cm (en inch) garn på föremålet. Räkna hur många varv som du fått plats med på 2,5 cm och så har du WPI:n. Garnet som har använts till koftan har 11 WPI. Har ditt garn också 11 WPI är det troligt att det räcker till en sådan kofta.

Enkelt va? :)