söndag 30 december 2012

Projektgömmor och sockor
 
Så här ser de andra två Pompeja projektgömmorna ut!! Visst är de underbara? Det känns så lyxigt att ha så otroligt fina projektgömmor. Och alla små fina detaljer hon syr och matchar på dem och allt. Tala om att hon är DUKTIG på att sy!!

Två veckor före jul fick jag för mig att jag skulle virka mig en jul projektgömma, och hittade snabbt ett bomullsgarn 8/4 som det var tillräckligt julig röd färg på, för bilden jag hade i mitt huvud på hur jag ville att den skulle se ut. Så började jag virka på den lite då och då, när jag inte stickade på sjalen. Som ÄR färdigstickad, men ska få en virkad kant.

Några dagar före jul blev den klar, och då stickade jag en I-cord som snodd att knyta ihop min lilla projektgömma med. Jag virkade med en 3mm virknål och stickade I-corden med 2,5 mm stickor. Jag virkade bara med fasta maskor i bakre mb igenom hela projektgömman, för täthet och för att den skulle kunna hålla sig stående.Den är lagom stor för tex sockor eller liknande små projekt. Så på julen hade jag min lilla juliga projektgömma!! Fånigt, men den gjorde mig glad. (observera snön upp på fönstret på ena bilden av den)

Och vad jag har i ena Pompeja projektgömman och den virkade projektgömman kan ni aldrig gissa! Sockar som jag har börjat STICKA. Ja, ni läste rätt. Jag ska ge mig på att sticka sockar. Jag har stickat en enda socka tidigare i mitt liv och det var på syslöjden i nian, och jag svor då på att jag aldrig skulle göra om det igen. Man var tvungen att sticka ett par, men syfröken vart otroligt irriterad och less på mig som behövde hjälp hela tiden från hälen och ut till tån - så om jag inte berättade det för någon så slapp jag socka nr 2.

Jag har varit sugen i cirka ett år på att testa sticka sockar. Och för några veckor sedan hittade jag Tootiest på youtube och tittade på hennes tutorial på sockar från tån och upp med magic loop. Och jag tyckte hennes tutorials var väldigt bra och enklare än många andras. Så jag testar om till och med jag kan begripa sockstickning med hennes hjälp! *ler*

Och om inte, blir det stickade sockor med virkade hälar!! ha ha

Naturligtvis stickar jag båda samtidigt, med inte på samma. Och jag valde ett självrandande garn, i gröna och lite limegulgröna nyanser,  för att slippa tänka på sånt första gången jag ger mig på detta.

Så en sak på min lista för 2013, är redan påbörjad. För det var just att sticka ett par sockor.
Lev väl!
Disa

5 kommentarer:

myrica sa...

Vilka underbara väskor du gjort, så avis jag blir när jag ser dom,
Och det kan ju vara kul att prova att stcka i stället för att virka sockar, det går fort att sticka sockar oxå.
Ha nu en mycket god och trevlig Nyår.
Gott Nytt År
kram

Tina sa...

Väldigt snygga projektgömmor, tycker jag. Gillar att texten på tyget har fått vara med.
Kul att du kommit igång med sockarna! Om det är något du undrar över är det bara att fråga, så ska jag försöka hjälpa dig.
Gott nytt år (om vi inte hörs i WF ;-D)!

Emilia sa...

Vilka fina projektgömmor! Och extra fint med en julig virkad förstås ;)

Maritas Maskor sa...

Vilka fina garngömmor!! Jag blir nog ändå lite extra kär i din virkade julröda!! Det är ju superfin!
Och klart att du ska kunna sticka dig ett par sockar! Det är jag säker på.
Det är nog vitt skilda saker, att sitta och svettas över en stickning på syslöjden och att sticka nu, det tror jag :)
Dina ser ut att flyta på bra!
Jag önskar dig och din familj ett fint och bra 2013 med bara lyckliga och fina händelser Disa!
Massa kramar Marita

Hedvig sa...

Jättefina projektgömmor! Och tycker nog din röda på något sätt ät charmigast... :)

Och ett riktigt gott nytt handarbetsår önskar jag dig! <3