onsdag 2 januari 2013

De stickade sockorna


Ja, de har gått framåt med mina sockar, och maskantalet jag bestämde mig för att lägga upp vart perfekt!! *glad* Nu kommer jag inte undan längre, det är dags för hälen. Men om jag inte fattar, så har jag en plan B. Så det blir inga virkade hälar, utan stickade på annat vis.
Håll tummarna!!

Nyår var mysigt ute i stugan och Mirra är tack och lov inte rädd för smällare eller raketer. Min förra hund var det och det var så fruktansvärt. Så det är med stor lättnad jag säger att Mirra inte är det.

Inför detta året har jag skrivit en "Hantverksåret 2013" lista till mig själv för första gången. Det kändes riktigt roligt att göra det och så får man se i slutet på 2013 om jag gjorde det mesta på listan eller inte.

2012 var nog ett av de tuffaste åren i mitt liv, (och tro mig, jag har inte haft ett lätt liv) och tyvärr blir nog 2013 tufft det med. Jag skriver inte mycket om sådant här, för jag vill att min blogg ska vara en källa till inspiration.Negativa saker tycker jag inte att jag behöver skriva här. Jag har inte bloggen som en dagbok liksom, utan som ett sätt att nå andra hantverkande underbara människor och kunna inspirera någon genom mitt hantverk. Om hela dagen var pissig, men den sista timmen fylld med glädje och mys - är det den timmen jag bloggar om. Och jag tror att det är många av oss som gör så.

Men det tål att upprepas, då en del bloggare får påhopp om det bara skriver om positiva saker. Eller om de skriver om något som är jobbigt och bara före det har skrivit om positiva saker, så har påhopp förekommit i elaka former om "att det har väl inget att klaga på" osv. Jag tycker att om man inte har något snällt att säga - KAN MAN VARA TYST!!!! Det lärde min mamma mig och det har jag lärt mina barn. Retar man sig på en blogg, kan man låta bli att kika in på den. Man kan följa en blogg som man inte retar sig på. Man behöver inte skriva elaka saker.

Med det sagt, hoppas jag att 2013 ska bli ett lättare och bättre år. Jag hoppas på mycket tid i naturen och mycket tid för mitt hantverkande. Och jag hoppas på att ni alla får ett bra år och om ni har haft ett tufft år hoppas jag på att ni får mycket glädje under detta år som väger upp det gångna året. Jag tackar för alla som tar sig tid att kika in på min blogg och läsa det jag skriver. Jag tackar för alla uppmuntrande och gulliga kommentarer som alltid glädjer och värmer mitt hjärta så, och hoppas att ni stannar kvar detta året med. Jag ska försöka vara duktigare på att svara på kommentarer och att kommentera mer, men om jag inte lyckas så vet ni att det är för att det är rätt tufft och inte för att jag är nonchalant.
Må gott!
Disa

11 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Jag hoppas att du får ett gott år, det som kommer. Visst är det så med allas liv, det är på gott och ont. Vill man dela med sig kan man göra det, vill man inte behöver man inte. Vi är alla olika och man får ge respekt även om man inte alltid kan ge sympati. Tänker jag....

Myggan sa...

Din blogg är din och det är upp till dig vad du vill skriva om, och upp till oss vad vi vill läsa. De som inte gillar får väl läsa en annan blogg. Eller sitta och glo i sin egna "perfekta"..... Jag kommer i alla fall att fortsätta läsa din blogg. Jag är periodvis dålig på att lämna "spår", men jag tittar ofta in.
Önskar dig ett gott 2013!
/Anna

Myggan sa...

Och jag gillar färgen på dina sockar. Så det så! =)
/Anna

Emilia sa...

Så fina sockarna blir - håller tummarna för hälen ;)

Linda sa...

God fortsättning!
Och jag håller med dig, gillar man inte vad någon skriver behöver man inte läsa och framförallt inte skriva elaka saker tillbaka. Jag väljer också att först och främst framhålla det positiva i livet på min blogg, inte för att visa upp en "perfekt sida" av mig själv utan för att kanske inspirera mig själv till en lite mer positiv vardag. Och så är det ju trevligare att vara positiv i kontakten med andra (oftast okända) läsare också.
Hoppas du får ett hantverkigt och mysigt 2013!

myrica sa...

Jag hoppas du får ett mycket bra år, ja, man måste nog erkänna att livet inte går på en rosengång , men det finns en massa glädjande saker som tur är.
JA jag kommer att hålla koll på dig(skratt).
Nu önskar jag dig en trevlig dag.
kram

Manduzana stickar sa...

Jag hoppas att 2013 blir ett lugnare och bättre år för dig och att du hinner hantverka mycket :)

Lapp-Lisa sa...

Jag är väldigt glad för din blogg. Du känns lite som en vän efter alla år vi skrivit. Hoppas det blir fler dagar som blir lite lättare. Du är väldigt inspirerande! Kram till dig

metamorphosis sa...

Jag hoppas att du får rätt i att 2013 blir ett lättare och bättre år för dig <3 och ja, du har så rätt! Har man inget snällt att säga (eller iaf konstruktivt) så kan man lika gärna vara tyst!

Men du, VEM är det som syr dina gömmor?! De är ju jättefina hela bunten! Vackra tyger, och modellen verkar smart! :)

yvonne sa...

Mysig blogg, här kikar jag in snart igen. God fortsättning på det nya året!
Mvh, Yvonne

Maritas Maskor sa...

Jag tycker att det lyser igenom på ganska många bloggar, att vi är många som har dagar som inte alltid är så glada som det kanske först kan verka när man läser stickbloggarna.
Det visar ju bara ännu mera hur värdefulla bloggarna är, både för den som skriver och den som läser!
En av mina favoritbloggar är din Disa! Du ska veta att du verkligen lyckas glädja och inspirera mig!
Varma innerliga kramar från Marita