onsdag 26 december 2012

Julstickning och projektgömma i Pompeja tyg 
Jag har köpt tre nya stickgömmor och alla är dem i Pompeja tyger i olika färger. Här får ni se en av dem. Dessa ville jag ha små, för tex sockar mm. Så lätta att bara stoppa ner i handväskan och ta med. Jag Ä L S K A R projektgömmorna hon syr upp åt mig!! Hon är så duktig och de blir helt underbara med fina detaljer och fodrade i andra tyger. De förra hon sydde använder jag varje dag. En av dem var också i Pompeja tyg. Den turkos gröna.

Så nu har jag fyra Pompeja projekt gömmor!! *glad*

Min julstickning kommer väldigt snart att få byta projektgömma, till en större. Men jag ville så gärna använda mina nya projektgömmor direkt. Och när projektet startar är det ju litet.....*ler*
Det blir en uppifrån och ner tröja som jag improviserar.

Vi myser och det stickas en hel del, ännu faller snön. På julaftonen kom det bara den dagen ca 30 cm. Och det förstärker julstämningen liksom. Mina vävda julklappar togs emot med glädje och jag kände mig stolt som en tupp då de tyckte det var helt otroligt att jag vävt dem själv. Barnen blev glad för sina julklappar och kärleken likaså. Mirra vart överlycklig och trodde att det fanns obegränsat med paket under granen. När hon fått alla gick hon till granen och tittade frågande på oss och väntade på mer. Och så gjorde hon flera gånger om.

Ute hos svärmor var det väldigt trevligt och mysigt. Gumman och Mirra fick paket som innehöll exakt likadana saker, ändå skulle Gumman bara ta Mirras hela tiden och var tydligt missnöjd över att MIrra hade något alls. Så vi la undan deras grejer till slut. Väl hemma sprang hon runt mest hela kvällen och lekte med sina julklappar helt själv. Helt tossig var hon. Slängde med hundudet så sakerna flög iväg och sedan hoppade hon på dem och gick runt med pipbollen och pep och pep och pep. Den var verkligen en hit!!

Själv fick jag underbara julklappar, och mest rörd blev jag faktiskt över yngsta sonens. Han hade gjort en skål till mig i betong som är jätte läcker, en tomteflicka, ett ljus och ett julkort. Äldsta sonen köpte min favorit choklad ask åt mig och kärleken köpte Lettlopi garn åt mig utan att ens veta att jag velat testa det jätte länge.

Så fick jag andra saker tex pengar och en glassmaskin (ja man får ju göra glassen själv, men apparaten fryser den på ca 40 min så man slipper vänta 12-24 timmar på den i frysen) som jag just testat. Jag gjorde blåbärsglass och det kändes lyxigt att slippa vänta på den långa frystiden, och istället ha färdig glass efter ca 40 minuter må jag säga!

Nu ska jag mysa vidare med stickning och god blåbärsglass!!
Julefrid!
Disa

5 kommentarer:

Emilia sa...

Fin projektgömma och vad gott med egengjord blåbärsglass ;)

Renée sa...

Vad fiffigt! Jag har en massa korgar istället...

Maritas Maskor sa...

Vilket roligt inlägg du har skrivit! Man får verkligen en känsla av hur mysigt ni har haft det i jul! och skojigt det där med avundssjuka hundar...Tur att hon kunde få leka med sina saker sen, Mirra :)Roligt att hon blev så glad!
Så fin din julstickning ser ut! Jag har ju fortfarande inte testat uppifrån och ner... Det måste vara rätt spännande att ser hur det växer fram :) Färgen ser härlig ut!
Jag förstår att du gillar dina stickgömmor starkt! Det är kul att ha fina såna i vackra tyger :) Jag har sytt några själv, men nu är det ett tag sen. Kanske man skulle göra det snart igen. Leta fina tyger och sy. Man kan nog aldrig få för många :)
Vilka fina julklappar du fick! Gillade du glassmaskinen? Jag har också funderat lite på en sån ibland.
Min bästa julklapp var nog en bok av Dick Harrisson om Söderköpings historia. Den har bilder som är tagna av min kompis Thomas :)
Kram och ha det så fint!!
Marita

Malin sa...

Vilken fin och fiffig stickgömma. Låter väldigt bra att kunna ta den med i väskan!(Mycket roligare än en påse). Tyget är också jättefint! Och tröjan din ser ut att bli lika fint som allt du gör! Tycker om färgen!
Må så gott!
Kram Malin

Ostickat sa...

Älskar det där tyget, underbart och extra bra blir det ju som stickgömma :-)