torsdag 6 december 2012

Nytt projekt till tröst 
Traskade i skogen medans det skymde igår. Nu går solen ner tidigt och bilderna ser lite blå aktiga ut tycker jag. Men ni ser så mycket snö vi har fått. Och det har efter denna bild snöat halva dagen och det ska fortsätta drälla ner hela helgen sägs det. Härligt med riktig vinter!! Mirra leker och är lycklig men fryser. Så hon har fått "skor" och snart en ordentlig "jacka" eller vad man ska kalla den.

Jag ägnade tolv, TOLV timmar sammanlagt på att fixa henne en "jacka" i ull som satt helt perfekt till slut efter många omgjorda omgångar. Hon vart jätte glad och frös inte!! Den höll i tio hela minuter.......vad tänkte jag? Stick virkat plagg till en vild Pitbull/Amstaff?  Naturligtvis skulle hon springa med sina enorma jätte hopp och något rispa i och slita upp. Jag vet ju att hon alltid gör så, så vad tänkte jag med kan man ju verkligen undra. Sekunder efter den vart söndersliten tittade hon ledsen på den och började skaka. Det var bara att gå fort hem igen. Jag hann inte ens fota den innan den var söndersliten. Stackar lillsöten med en korkad korkad matte. Och hon var såååå söööt i den med och visade hur glad hon var över den och över att slippa frysa. Så nu blir det en plagg specifikt gjort för hundar. Vi hade redan ett, men passformen var värdelös på den och efter lite lek halkade hon ur den. Den nya som snart kommer, ser bättre ut.

För att trösta mig själv med allt jobb i onödan (kände mig lite gråtfärdig om sanningen ska fram, jag gick ut med henne tio minuter efter det att jag färdigställt den. Så i hela 20 minuter var den färdig och hel efter tolv timmars jobb.) har jag nystat en härva sockgarn som jag växtfärgade och ska nu påbörja ett nytt projekt. Ett riktigt det-är-synd-om-mig-projekt. *skrattar* Så nu ska jag bara sticka och wordfeuda lite innan läggdags.
Frid!
Disa

5 kommentarer:

Tina sa...

Åh, fy vad trist!
Förra året stickade jag en tröja till vår hund Viggo. Den blev jättefin och han allt använda den mer än Mirra. En dag, på den dagliga promenaden, stack Viggo iväg på något spår och kom sen tillbaka alldeles bar och kall. Nu har jag börjat på denna vinters hundtröja... undrar hur länge den kommer att finnas kvar...

Maritas Maskor sa...

Nääe Disa!! Så tråkigt att den inte fick hålla längre!
och så synd om Mirra också som var så glad i sin jacka. Men vad gör man när man är en glad hund...?
Hoppas att du har fler att Wordfeuda emot än mig, för jag känner att jag är så dålig på att hinna med... Den här veckan har det varit både en massa skjutsande på barn och rätt mycket snöskottande, så tiden vill inte riktigt räcka till...
Ikväll har jag varit "till stan" och handlat de sista julklapparna. skönt! Nu har jag "bara" att sticka klart och så också ... Kram och ha en härlig helg!!

Manduzana stickar sa...

Vad tråkigt att den gick sönder. Man blir ju besviken när man lagt ner så mycket tid på något och så går det sönder. Men skönt för Mirra att hon får en annan jacka så hon slipper frysa :)

myrica sa...

Ja ibland kan man lägga ner en massa jobb och det varar inte, men jag tror att hon blev gald ändå.
HA en bra dag
kram

Irina Karlsson sa...

Ja ibland blir det lite fel. Men att hon uppskattade den måste ju kännas lite kul? Då kommer hon säkert tycka om den nya!

Har läst din blogg lite till och från men inte lämnar någon kommentar, men nu gör jag det :)

Saknar dig! Kraaaaammm!