torsdag 27 december 2012

Vävda grytlappar


 
Här kommer då bild på de vävda grytlapparna som blev julklappar och födelsedagspresenter kring och på julen.  Jag vävde fem par, fyra att ge bort och ett par till mig kanske. Jag har inte bestämt mig än. De ligger ännu i påsen oanvända. De är ju en bra gåva att ge bort. Så jag får se.

De är tjocka och rejäla i bomullsgarner. Ett platt och brett och ett tunnare. I skrivandets stund minns jag inte vad det stod på rullarna. Och ingen annan information heller, förutom att det var 100 procent bomull, så strunt.  Man använde sex trampor och man fick fästa trådar lite annorlunda, men det gick FORT att väva dem. Och alla mottagare blev väldigt glad och tyckte mönstret var så fint. Jag gillar att det är sneda mönster åt olika håll.

Svart, grått och rött. Juligt, men inte så juligt att man inte kan ha dem utan att det är jul. Och jag tycker att de röda hjärtana ser söta ut.

Dessa är jag riktigt sugen på att väva fler av, fast i andra färger. Så det kan hända att jag väver fler framöver.

Andra vävda julklappar har jag GLÖMT att fota, så nästa gång jag är hemma hos någon av dem måste jag be och få fota. *ler*  Ibland är det svårt att minnas......jag vart lite stressad då det tog mig mycket längre tid att fålla alla saker jag vävt än jag hade trott. Jag är ju inte bra på att sy och var rädd att sabba det jag vävt. Så jag försökte minimera den risken genom att vara jätte noga.
Må gott!
Disa

9 kommentarer:

Heldri sa...

Stilrena! Älskar färgkombinationen.

Emilia sa...

Så fina - gillar också hjärtanen!

Manduzana stickar sa...

Åh, dom är riktigt snygga!

Renée sa...

Fina och framför allt: de är orginella!
STOR KRAM!

Futu sa...

spännande med vävda presenter :-)

myrica sa...

Vilka underbara grytlappar du vävt, det var en jätte fin julklapp du gav bort,
Trevligt att ha ett par själv.
kram

Myggan sa...

Så fina! Lyckostar som får paket av dig.
Gott slut!
/Anna

Lilla Anka sa...

Riktigt snygga! Man kanske skulle lära sig att väva....

Mmatilda sa...

Wow så snygga!
Visst är det typiskt med fållandet... sånt har jag också svårt för, att få det prydligt det som man ska göra med nål och tråd...