söndag 2 september 2012

Dagens miniskörd och sockvirkning
Idag fick jag äntligen skörda första gurkan!! 11 cm lång och ca 3-4 cm tjock. Den smakade ljuvligt! Som en blandning av gurka och vattenmelon tyckte vi. Till middagen skördade jag även isbergssallad, Rubarb Chard (mangold) som jag älskar fullstor lika mycket som små som salladsblad, Timjan, Gräslök och tre små mini Paprikor.

Jag måste komma ihåg att plantera mer sallad och Rubarb Chard till veckan. *note to self* Jag odlar gul och orange med, men råkade ta död på första omgången då jag for till stugan och glömde vattna innan......så jag får vänta nån vecka innan jag kan skörda dem som salladsblad.

Jag har 20-30 tomater som är fullstora (fast jag odlar bara olika sorters små tomater i år) men inte mogna än. Det hade varit perfekt om jag hade kunnat plocka några tomater med till middagen. Men kanske till nästa gurka är färdig! För jag har några fler som börjar växa sig stor.

Höstregnen har börjat helt klart. Idag har vi haft uppehåll och sol, efter tre dygns spöregn. Mirra och jag har gått långa promenader i skogen ändå (och varit blöt ända in till trosorna) och nu minsann börjar färgsvamparna växa i full fart. Snart ska grytorna koka igen. *förväntansfull*

Jag har börjat virka på tre par sockar och dessa är av sockgarn som jag har växtfärgat senapsgult. Lite väl ljus bild bara.....
Jag har bestämt att jag inte får använda de gröna nyvirkade sockarna förrän jag har gjort två par klara till. (och klarat det med stor självbehärskning) För jag får alltid de nyaste som favorit och sliter på dem så in i norden. Så denna gången ska jag få TRE nya favoriter samtidigt. Jag älskar att ha på mig alldeles nya sockar jag gjort, önskar jag kunde ha nya varje dag.

De andra två som jag börjat på får ni se en annan gång. Och idag har jag tagit mig i kragen och börjat sticka på en arm på min uppifrån och ner klänning och så har vi äntligen träffat en hundägare här inne i stan som låter sin hund få leka med Mirra!! *glad* Alla andra går omvägar för att inte komma nära.....*suckar* Tur hon får leka med Gumman lite nu och då och denna lilla vovven. Jag är lite orolig då hon leker ganska hårdhänt och detta är en Pappillion blandning (vet inte hur det stavas) men idag då hon vart lite hårdhänt så fick hon en utskällning av honom!! Och hon försökte få honom glad igen så de kunde leka vidare, men se det gick inte! Han var sur och ville inte leka mer. Bra att hon förstår "försiktigt" så hon är mildare nästa gång.

Med kärleken leker hon hårdhänt, men med mig försiktigt och om hon leker med mig direkt efter kärleken, brukar hon glömma bort sig och vara hårdhänt och då säger jag "försiktigt" och då är hon försiktig.
Nu ska jag sticka lite framför en film eller med ljudbok, och bara ta paus för Mirra gos och Wordfeud!
Frid!
Disa4 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Så fina virkade sockor! Jag MÅSTE försöka få tid att testa ett par, jag också. De ser så fina och sköna ut och jag älskar precis som du alla mina ullstrumpor :)
Det finns ju inget skönare att trä ner fötterna i när man kommer hem från jobbet!
Det ser så gott ut med allt hemodlat som du är så duktig på! Och nyttigt också när man vet att det är helt giftfritt med:)
Tur att Mirra har fått en lekkompis! Faktum är att jag har en likadan grannhund som Mirra är, och hon är så snäll också, så nog kan de vara det, det vet jag :)
Tur att hon har hamnat hos dig som förstår det!
Tack för goda wordfeud-matscher!!

Kramar Marita

Hedvig sa...

Vad coolt med egenodlade gurkor! :)

Emilia sa...

Härligt med egen gurka - låter som den smakade också! Vad flitig du är med sockstickningen ;)

skapa och inreda sa...

Gillar dina virkade sockor!
Jag har också lite eget växtfärgat garn som ligger och väntar på att bli något, varför inte virkade sockor :)