onsdag 29 augusti 2012

Höstvindar

Ja, höstvindarna har gjort sitt intrång. Likaså höstregnen. Trädens blad börjar skifta i färg och lite löv har till och med börjat falla. Nätterna är kallare och dagarna likaså. Jag oroar mig för mina gurkor och tomater. Massor av gurkor och tomater som inte är fullstora än på balkongen. Jag hoppas de klarar sig. Vid tre på natten till igår var det fem plusgrader bara och varje uns av värme och sol insups till fullo. Men med hösten kommer även växtfärgningssvamparna!! *glad*

Jag har gått långa turer i skogen och plockat de svampar som hittils växt sig till full storlek. Men än är det ca en vecka innan de poppar upp i massor överallt. Så under tiden plockar jag lite blåbär på var runda och leker med Mirra. Vi tar olika turer och igår gick vi den som går förbi gravhögarna från bronsåldern. Vid detta laget har jag ju sett dem miljoners gånger, så bara ett foto togs på en av gravhögarna. Jag känner allt lite andakt varje gång jag är där. De är från 2000-500 FÖRE Kr. De är gammalt det! *ler*

Där satt vi och fikade medan Mirra sprang runt, men så kom vi på att hon hade varit borta en stund och vi började titta runt....där stod hon och grävde som besatt i finaste mossan en bit bort. Min favorit mossa som jag älskar. Skadan var redan skedd, så jag fotade henne lite när mossan skvätter bakom henne och hon står med huvudet nerkört i hålet. Helt överlycklig var hon. Så kan det gå då man har uppmärksamheten på annat håll (på fikat) i några minuter.

I vanliga fall tycker jag inte att det gör något om hon gräver hål här och där i skogen. Men efter just denna led och på just den delen där min favvo mossa växer tyckte jag inte var så kul. Hon sprang fram glad till mig och hoppade upp på mig och sedan tillbaks till hålet för att stolt visa upp sitt hål. "Ja, lilljäntan min, du ÄR duktig på att gräva och det var ett fint hål" var allt jag kunde säga då.

Väl hemma igen avnjöts det en stick stund på balkongen med frukt och bär och isvatten. Blåbär jag plockat i skogen, egenodlade jordgubbar och smultron och köpta bananer och äpplen. Mums! Denna stickning har vilat i månader tror jag, men nu då hösten är på ingång kändes den rolig igen. Kommer att bli gosig att ha på sig ute i skogen då jag plockar växtfärgningssvampar. Det blir en halsduk som sys ihop i ändarna. Jag har visat nån glimt av den innan.

Så vill jag bara säga med, att det är superroligt att spela Wordfeud med er som letat rätt på mig eller skrivit sitt användarnamn på kommentarer. Jag Suuuuuger på det, men tycker att det är otroligt roligt!! Och är nu heeeelt och fullt fast.
Lev väl!
Disa

6 kommentarer:

Heldri sa...

Hihi visst är det lätt att fastna för wf! Jag tröttnade lite i början på sommaren men nu är det grymt kul igen :)

Otaliga projekt sa...

Jag glömde ju ta tag i WF, men det fixade du istället. Det får du mvg för.

myrica sa...

Vilka fina foton du tagit på naturen, jag gillar dom. Ja jag håller med om att man känner ett stig av vörnad när man besöker sådan gammla platser, jag skulle så gärna vilja se hur det var och vad dom gjorde. nåja det kommer jag inte att göra, så nu ska jag hitta en bok om färgning av garn.
HA det gott
kram

Mmatilda sa...

Ja för mig blir det nog ingen färgning denna höst... men jag kommer igen ett annat år.
Jättefin färg på din stickning!

Lapp-Lisa sa...

Fina bilder som vanligt. Och vilka fina färger i halsduken! Önskar ibland jag var mer till färger. Men jag får det inte använt. Du ahr öga för det där.

Hedvig sa...

Ser ut som en riktigt intressant stickning det där. Hoppas på att få se mer av den... :)