måndag 13 augusti 2012

Skördetider


I år odlar jag även den sötaste minipaprikan jag någonsin har sett! Alltså inte chili, utan paprika. Den är ca 8mm bred och ca 4 cm lång. Och jätte god. Först är de ljusgrön, sedan ljusgul, sedan blir de ljusorange, mörkorange och sedan röd om man väntar. Jag har hittils testat orange och röd och jämarns så goda!!

Plantorna är jätte små och jag har två ute och två inne. Lika goda inne som ute. Tar ingen plats då de är så små och ett bra sätt att odla även paprika om man tex inte tycker man har stor plats att odla på. Jag skördar paprika, sallad, jordgubbar, tomat, smultron, örter, gräslök varje dag när jag lagar mat och bakar och det känns så lyxigt.

Snart är gurkorna klara med. Jag har fyra sorters tomater i år och det känns härligt. Och som ni vet en massa olika sallader och rubarb chard som jag skördar små som sallad. Uti skogen är jag och plockar blåbär var och varannan dag, så sakteliga fylls det lagret på med. Jag ska torka en del av blåbären med. Jag tillhör en av dem som äter blåbär varenda dag då det är så otroligt nyttigt. Under tider då de inte finns att få färska är torkade bra. Förutsatt att man inte torkar dem på mer än 40 grader. Gott i te med.
Frid!
Disa

7 kommentarer:

Manduzana stickar sa...

Åh, det låter härligt att kunna plocka grönsaker sådär i hemmet :)

Renée sa...

Har du "receptet" på en kofta som man kan sticka med växtfärgat garn eller hur var det? Jag skulle bli glad om du ville skicka det till mig för jag vet inte vad jag ska göra av just det garnet. Jag vill sticka en kofta men vilken? Ja ja, det ordnar sig.
Ha det gött! KRAM!

Malin sa...

Vilka söta små paprikor. Dom ser verkligen ut som chili. Torkar du blåbär i ugnen eller har du en speciell torkapparat? Låter så gott att ha till vintern.

Malin sa...

Vilka söta små paprikor. Dom ser verkligen ut som chili. Torkar du blåbär i ugnen eller har du en speciell torkapparat? Låter så gott att ha till vintern.

myrica sa...

Vilka söta paprikor, det måste jag prova, har satt ute i ett mini växthus men det har blivit en massa fina blad men ingen frukt ännu, hoppas på en att smaka.
Ha det gott
kram

Maritas Maskor sa...

Vilka otroligt söta paprikor! Det kan jag tro att de smakar bra. Det ser man ju nästan på bilderna!
Vilken odlare du är! Önskar att jag orkade hänga i lika mycket också, men de är lite vildvuxna mina grönsaker...
Visst är det gott med blåbär!
Jag bor ju nästan mitt i skogen, så det är lätt att gå ut och plocka. GOTT!!
Kram och ha en fin vecka!

Emilia sa...

Åh, läckra småpaprikor!