söndag 22 april 2012

Mys i solen
Hemkommen från en trevlig stugvistelse med brasa, traskande i den mossiga skogen mm. De flesta dagar utom idag har snön vällt ner. Men idag äntligen förunnade sunna oss med sin närvaro. Och hemma nu har jag legat på solsängen ute på balkongen och fixat med min turkosa kofta som det vilar en förbannelse över eller går sattyg i. Vänsterarmen har stickats 8 gånger. Högra två. Nu är ärmarna färdiga och hyfsade i vart fall.

Alla trådar är fästa och det enda som återstår är knappar och knäppanordning som jag inte tycker att jag får till bra. Så jag skulle ta upp det första testet av anordningen och vad gör jag då?.....jo, jag klipper I KOFTAN istället och gör ett hål rätt stort. (hävde ur mig en lång harrang av elaka ord om min kofta, och lovade den ett grymt öde om något mer vågade inträffa) Nåväl, väl lugn igen insåg jag att inte ens det lyckades bedröva mig helt i denna ljuvliga sol. Jag lagade det, inte så snyggt för att laga snyggt, är inte min starka sida. Men hållbart blir det alltid.

Men ingen knäppanordning blir riktigt bra och jag ångrar bittert min brist på planering som gjorde att jag valde bort att göra knapphålen allteftersom under arbetets gång. Jag kände att jag inte visste exakt hur jag ville ha dem eller hur många osv och att det var bättre att fixa allt efteråt. Så nästa förehavande jag gör blir att testa en tredje anordning. Och innan dess att komma på denna tredje och förhoppningsvis briljanta ide´.

Men först det viktigaste! Ligga och mysa lite till på solsängen i solen med min bok. Eller så kanske jag låter natten bringa mig denna briljanta ide´och tar itu med det imorgon!! *ler*
Lev väl!
Disa

4 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Riktigt retfullt när sån't här händer. Då är det absolut bäst att sova på saken, så att man inte gör det ännu värre i ren frustration.

Emilia sa...

Låter skönt att mysa i solen, men hoppas du får ordning på koftan ;)

Maritas Maskor sa...

Näej, vilken otur med felklippet!
Så jäkla retligt! Hoppas att du kan hyfsa till det skapligt ändå och att du kan hitta på en bra knäppning.
Det man ser på bilden ser jättefint ut i alla fall och det är en härlig färg!
Vad skönt att ni har fått ha fint väder idag. Det är så dejligt att våren är på gång snart :)
Ha det gott!
Kram Marita

farmor ankus sa...

Ja du , man kan få små härdsmältor i bland när det inte blir som man vill ha det.
Vilka fina kort du har i inlägget, jag gillar mossa.
Ha en bra dag
kram