lördag 14 april 2012

Färdiga ränder
Nu är mina virkade randiga sockar förfärdigade! Även dessa improviserade, men faktiskt så har jag kommit ihåg att skriva ner en del av det. Kors i taket! *ler* De är virkade från tån och upp med Qualitas sockgarn och en 3mm Inoxal. Otroligt mjuka och följsamma blev de. Och jag känner mig nöjd.

Jag behöver mängder av sockar gjord i sockgarner, då jag bara har en massa sockar helt i ull och jag ta mig fan VÄGRAR att stoppa mer ullsockar!! Ursäkta svordomen. Kommer ni ihåg mina "Lyxsockar"? Trasiga efter några veckor. Debbie Bliss "Andes" ska man INTE göra sockar i. Härligt men dyrt garn, fast värdelöst som sockgarn. Rätt besviken blev jag då de var otroligt sköna, glansiga och fina. Bäst att hålla sig till vanliga sockgarner.....

Så numer har jag alltid ett par sockar på gång verkar det som om. Och så kommer det nog att fortsätta, då jag verkligen behöver massor. Inga köpesockar har heller den passform jag gör och inte heller det utseende jag vill ha. Jag skräddar virkar ju sockarna efter mina fötter. Så att köpa är uteslutet. Det blir till att fortsätta sockproduktionen helt enkelt! *ler*

Nu är det inte mycket snö kvar inte, från det ena till det andra. På min skogstur idag fotade jag nog de sista istapparna för denna vinter. Regnet gjorde susen på den sista snön och endast ute i stugan finns det en del snö. I stan är det små tunna fläckar bara. Och det finns Tussilago och blåsippor i dikena!! *lycklig* Våren är äntligen här för att stanna.
Frid!
Disa

12 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

De ser jättehärliga ut dina nya sockar! Jag förstår att du älskar att ha dem på dig. Ullstrumpor är det skönaste att ha på fötterna och är de så här fina, så är det ju ett extra plus!
Så skönt att höra också att våren är på gång hos dig också! Vi har soligt och fint idag och vi har passat på att byta hjul på våra båda bilar plus på svärfars. Så nu ska vi äta och har gjort oss förtjänta av en stickstund framför nån film eller så : )
Ha det gott!!

Emma sa...

Mysigt med sockar :)
Ska själv försöka mig på att virka ett par :)

Tina sa...

Jättefina! Sen jag började sticka sockar har jag helt slutat med köpesockar. Min egna ullsockar används dygnet runt.

Myggan sa...

Vad fina de blev!
Önskar att jag hade tålamod att göra alla mina egna sockar också.
/Anna

Lilla Anka sa...

SNYGGA!!! Igen säger jag det: måste testa att virka sockar nerifrån och upp! Och då blir det grått och vitt garn. Så snyggt! känner igen det där med sockar i fint garn som slits ut direkt! Jag stickade i fint regnbågsfärgat garn, och efter några veckors användning fick jag stoppa dem(i soptunnan).

Malin sa...

Åhh vilka fina sockar! Vitt och grått är så vacker ihop!

retrostuff sa...

Så snygga! Funderar över om man inte skulle kunna göra muddar till jackor t ex av fina sockor om det blir hål på dem? Ja, om man inte vill stoppa alltså! Benvärmare? Här har det snöat små, små stickiga flingor halva dagen och allt blev vitt igen.

Emilia sa...

Härligt med sockproduktion - jättefina blev dessa!

Mmatilda sa...

Snygga randiga sockar!

farmor ankus sa...

Så fina dina sockar blev, jag kan hålla med dig att man borde göra en massa sockar så man har att ta av, men det blir ett par då och då.
Här har vi ju ingen snö, men det har regnat en hel del så nu väntar jag på sol så jag kommer ut i trädgården och lufsa runt.
Det är så gott för själen.
Jag hoppas du får en bra vecka
kram

disa sa...

Hjärtevarmt tack alla!! =)

sanna sa...

Jag blir verkligen sugen på att virka sockor.