lördag 9 juli 2011

Ulvön och semester del 1Vi är hemma igen, lite tidigare än planerat dock. Vädret såg ostadigt ut, kärleken ska jobba på måndag och blåser det upp från Finlandshållet så skulle vågorna ha lång tid på sig att växa sig stora och vi vill inte riskera att behöva åka i sånt oväder igen. Hade han haft en längre semester kunde vi ju bara ha väntat tills det eventuella ovädret lagt sig)
Det var nämligtvis kulingvarning när vi började fara på vår semester, och till slut gav vi upp och for in i en vik och låg och tryckte över natten.

Ulvön är mitt lilla paradis i Sverige! Ord och bilder kan inte beskriva hur andlöst vackert där är!! Ön tillhör Örnsköldsviks kommun, och är en ö delad i norr och söder. Hamnen är i mitten av dessa så att säga. För er alla som ännu inte besökt Ulvön kan jag lova att ni har missat något och för er som vill och ska, kan jag lova er en fantastisk upplevelse.

Det går tre eller om det var fyra olika turbåtar dit från fastlandet om man inte har egen båt. Gästhamnen vi låg i (finns flera) utanför Ulvö hotell var kanon. Bra service, kök, toalett, dusch, tvättstuga, grillplatser, underbar utsikt, trevlig personal som var där och fixade flera gånger per dag, två pooler några meter från havet, resturanger inom nån och några minuters gångavstånd med mycket mera.

Vår yngsta var i poolen mest hela tiden. Jag fick tvinga upp honom och dricka, inte ens det tyckte han att han hade tid till. Men när vi hade grillat middagen färdig ena dagen alldeles intill poolen kom han frivilligt och åt som tur var. Vi hade tropisk värme hela vår semester (och även ännu hemmavid med) och det var bara dag ett det blåste. Varje liten vindpust som kom de andra dagarna var man extremt tacksam för.

På kvällen satt vi på hotellet och drack varsin kall öl och åt glass, medans sonen spelade minigolf med en finsk kille som han var mycket med. Vi har njutit enormt mycket och ingen av oss ville åka hem. Kärlekens kommentar "HUR kan folk åka till Spanien och liknande, istället för att åka HIT!!??" första kvällen. Jag svarade "de måste vara ovetandes om Ulvön helt enkelt".

Ulvön har röda klippor och rödaktig sand, det ser så vackert ut. Där finns även ett rikt djurliv med bland annat Lodjur, Rådjur, Örn mm. Om man tar sig vidare längs Ulvön kan man beskåda Sandviken, som är ett gammalt fiskeläge där landhöjningen syns enormt tydligt. Sjöbodarna ligger 30 meter upp på stranden. Det finns en massa andra utflyktsmål, hotell, flera fik och resturanger, Lotsberget, Hembygdsgården, Surströmmings salteri, badstränder, affär, sjömack, stugor att hyra med mycket mera.

Vi hoppas på att kunna återvända snart, mycket snart. Jag har älskat Ulvön sedan jag var 16 år, och skulle mer än gärna slå ner mina bopålar där om det var möjligt. Kanske kanske blir det en till tur dit i sommar. *hoppfull*

Jag fotade som en dåre under denna semester (som vanligt alltså) och fort tog minnet i min kamera slut och då fortsatte jag med min mobil. Så det är en faslig blandning bland mina bilder, mellan kassa, halvkassa, halvbra och bra bilder. (ni kommer se i nästa inlägg) För nu, visar jag bilder över hamnen uppifrån Lotsberget, en strand och Hembygdsgården. Måååååånga trappor var det dit upp i tropisk hetta, men VÄL VÄRT DET!! (varsin isglass var vi värd som de till vår förtjusning sålde där uppe bland annat)
Fortsättning följer.....
Frid!
Disa

7 kommentarer:

Mmatilda sa...

Bilderna är jättefina, man blir riktigt inspirerad att fara dit! Jag som trott att Ulvön bara var intressant om man ville se surströmmingstillverkningen.

Heldri sa...

Vackert!

Maria sa...

Vad fint det ser ut! Å vad duktig du är på nålbindning! Det vill jag lära mig! Vad kul att du blev inspirerad av min sjal. Den var riktigt kul att virka!

The Knitwit sa...

Jag noterar detta om Ulvön, för framtida bruk. Vackra bilder!

Hedvig sa...

Det låter fantastiskt, även om ni fick åka hem lite i förtid. :)

Kram

Emilia sa...

Härliga bilder - verkar vara ett underbart ställe!

Tina sa...

Roligt att få läsa om er semester. Verkar ha varit en toppenupplevelse!