onsdag 20 juli 2011

Mys på balkongen
Igår fick jag fyra liter färska svenska jordgubbar i gåva!! Min snälla pappa och hans snälla sambo gav dem till mig. *glad* Jag ska torka en del, och göra sylt av en liter och de andra två funderar jag på att bara äta upp helt enkelt!! Jag har kommit en bra bit på väg till synes....

Ensam hemma och myser på balkongen. Har börjat på en ny stickning igen. Färgåtergivningen suger, den är mörk turkost i verkligheten. Tanken är en kofta. Men man får se om det blir till att frogga, eller ett UFO eller ett FO. Jag bara stickar på utan mönster, problem kan komma att uppstå på vägen, och man vet aldrig med mig. Jag är så lynnig. Rätt var det är lessnar jag på något helt utan anledning. Som på målsnöret med kjolen jag stick virkade. Den har legat orörd i veckor nu. Så man får se vad det blir av denna i slutändan.

Idag har jag plockat blad för att torka till te. Inte så mycket precis, men det blir mer någon annan dag. Jag blir så lycklig över alla burkar på mina blå hyllor (som jag visade i ett inlägg i vintras "mitt blåa kök eller något sådant döpte jag det till) full med teer jag plockat och torkat själv tillsammans med andra gotter. Och så glad man är över dem under den långa kalla vintern här uppe i norr.

Från det ena till det andra, jag älskar att påbörja nya projekt! Inte att slutföra dem lika mycket.....*suckar* Undra just vad jag fått det ifrån egentligen. Jag tror ingen annan i min familj är sån. Inte vad jag märkt. Nu ska jag sticka vidare och äta upp jordgubbarna.
Lev väl!
Disa
Och ett stort tack till alla som är med i min utlottning och har lämnat gulliga kommentarer och till er som visar min utlottning på er blogg!! Jätte roligt att ha fått nya följare med och hittat till bloggar jag inte visste om. *ler*

12 kommentarer:

Astrid sa...

Åh, torkade jordgubbar är så goda!
Jag köpte en elektrisk torkmaskin för länge sen och jordgubbar är det bästa jag nånsin torkade i den. Som godis blev det.
Ta till så det räcker till alla :D

Rönnbergska skapelser - tennarmband o sånt sa...

Hej! Tack för titten i min blogg, :-)) jag surfar in här hos dig (via min tel i dålig uppkoppling) och upptäcker att vi har MÅNGA gemensamma intressen :) här blir en blogg att följa. Ska kika mera nu. Ha det gott.
Hälsningar från ett soligt Lappland
/Ann-Helen

Maritas Maskor sa...

Det finns väl knappt nåt godare än jordgubbar och nyttiga är de ju dessutom ( det är ju inte jämt det sammanfaller precis...) så mumsa på du :)
Stickningen ser superfin ut! Jag har börjat gilla turkos rätt mycket nu och din nyans ser jättevacker ut!
Och förtvivla inte för mycket över alla oavslutade projekt. Rätt vad det är, så kommer man igång med dem igen och vips så är de klara:)

Ha en jätteskön kväll och vecka!

Mmatilda sa...

Du skulle bara veta vad många olika sorters blad jag har plockat och gjort te av genom åren... Min favorit är faktiskt nyutslagna rönnblad. Fast nuförtiden... verkar det ha kommit så mycket annat emellan, så nu dricker jag mest kaffe jämt...

Hedvig sa...

Ser riktigt härligt ut! :)

Malin sa...

Det låter härligt med jordgubbar och stickning på balkongen! Hur torkar du förresten jordgubbar?

Heldri sa...

Mumsigt med jordgubbar!

Jag vet exakt vem jag har ärvt lusten att starta nya projekt innan de gamla blivit avslutade - min far. Han påbörjar renoveringar och planerar hela tiden för huset men är ännu inte helt färdig med köket som renoverades när jag fortfarande bodde hemma -95. Så jag har allt att brås på...

retrostuff sa...

Mmm... jordgubbar på balkongen, de är vansinnigt goda just nu. Gubbarna. Ler också igenkännande åt projektstarter. Just nu tror jag att min hall ska bli målad alldeles av sig självt.

Kattis sa...

Den där stickningen såg riktigt spännande ut! :)

disa sa...

Malin: Jag torkar dem i ugnen. Jag skär dem i bitar och sedan lägger jag dem på en plåt med bakplåtspapper och torkar i 40 (så att precis alla näringsämen bevaras) grader tills de är hårda och torra. Låter dem svalna och lägger i burk med lock.

Regreening sa...

Hejsan!
Länge sedan jag kommenterade men jag får börja bli aktiv igen.
Jag gillar ditt tröjalster...turkos är en underbar färg.
Har du gjort salvor? Jag tänkte börja igen har lagt lavendelblommor i ekologisk rapsolja....skall ligga i solljus i 6 veckor...ringblommesalva är ju också en toppen salva.

Otaliga projekt sa...

Det här med att påbörja och inte avsluta behöver man nog inte ha från någon. Jag tror att det är en allvarlig och väldigt utbredd handarbetsåkomma.
Not. vårt bloggnamn
Sarah