måndag 6 juni 2011

Ute till havs


Denna helgen blev det premiär för båten, jippi!! Så vi har haft det UUUUUNDERBART ute till havs. (och även förtöjda vid land) Åh, så jag har längtat efter att sövas av havets gungningar och kluckande ljud. Se hav runt båten och känna frihetskänslorna löpa amok inom mig. Havet har en dragningskraft på mig, jag BEHÖVER havet - så är det bara och har alltid varit.

Kärleken har bjudit på utemat hela helgen, så jag har inte lagat mat alls och bara det känns lyxigt. Underbart att vakna på båten på morgonen, göra sig en kopp varm choklad och gå ut och sätta sig på däck i värmen och höra fiskmåsen och se solens spel i vattenytan. Bara njuta.

Innan vi for funderade jag på vad jag skulle ta med mig för projekt, och till slut (efter en hel del velande och byten) bestämde jag mig för ett UFO. Ull sjalen jag började på i vintras. Perfekt projekt som inte kräver någon som helst hjärnkapacitet, ha ha. Så den har det virkats lite på.

I båten är det tonade rutor, så när man stänger luckan blir det lite mörkt där och vi myste i fotogenlampans sken, som gungade lite lätt och spelade Liar's dice. Väldigt roligt spel. De som känner mig vet att jag hatar att förlora, och tyvärr förlorade jag mer än jag vann, så jag måste få revanch nästa båttur. Jag ser fram emot att spöa skiten ur dem då!! *skrattar*

Nu är vi hemkomna och jag saknar redan båten och lite sjösjuk har jag varit med. Inte ute till havs, nej nej, men HEMMA. Allting gungar, men gör ju inte egentligen det. Så min kropp har lite svårt att fatta det och reagerar med lite sjösjuka. Skumma dumheter den har för sig.

Nu bjuder jag på lite bilder från Höga Kusten ut ifrån vattnet istället för från land. På en bild ser man Höga Kusten Bron skymta med. Vi for inte närmare den än så, för vi har varit åt ett annat håll nu. För några år sedan då vi så sakta tuffade under bron kom en Råbock simmandes mot oss!! Det var en upplevelse. Tyvärr vart den väldigt rädd för oss, så vi fick styra bort från den, för den såg helt slut ut och frustade och snoren hängde. Och vi var rädd den skulle drunkna så långt från land annars. De som har sina stugor nära bron, berättar att de väldigt ofta syns simmandes från ena sidan till den andra.

Tyvärr kan inte mina bilder fånga hur otroligt vacker det är i dessa omgivningar, så ni får titta på bilderna och tänka er in i att det är MYCKET vackrare i verkligheten.
Frid!
Disa

4 kommentarer:

Heldri sa...

Det är så vackert med vatten! Jag är visserligen väldigt sällan vid hav men älskar sjöar, åar, bäckar och vad helst annat som innefattar vatten som i någon grad rör på sig.

Margita sa...

Underbara bilder tack för båtturen i fantasin.

Hedvig sa...

Härliga bilder! :)

Heldri sa...

Tröjan är ett älskat fynd från Kappahl, typ 60 spänn på rean på rean för evigheter sedan. Den har tyvärr fått obegripliga fläckar som vägrar försvinna vad jag än tvättar med så numera har den degraderats till steget under vardagsklädsel. Kanske skulle jag försöka mig på att sticka en egen version nån gång...