söndag 19 juni 2011

Båtliv


Igår kom vi oss så iväg med båten till slut, vi tuffade till en jätte härlig plats där vi la till vid klipporna några timmar. Grillade, (med sötaste lilla båtgrillen) drack kall öl och åt gott. Medan vi satt där och grillade for en turbåt förbi oss och alla vinkade så glatt. Jag drack såklart min favoritöl Kaltenberg. Lite virkning hanns det med där på klipporna med. Och en del fotande som vanligt, var jag än är hittar jag saker att fota. Så ni får se lite av dem. (fotade tills minnet var slut i kameran på denna båttur)

Efter förra gången då jag virkade fel och fick ta upp, och virka om den decimetern som blivit fel. Uppdagades det att jag gjort fel IGEN!! Då var det nära att det vart sönderklippta trasor av min kjol kan jag säga.....men jag slängde den åt sidan och gjorde annat och två dagar senare repade jag upp allt och började om.

Jag HAR dubbelkollat det nya jag virkar, och det ÄR nu rätt. *pust* Så på båten och där på klipporna så har jag virkat på, då jag vill bli klar med den och använda den till veckan. När jag började på den var planen att ha den färdigställt innan midsommar. Jag hoppas fortfarande på det.....*ler*

Sedan då kvällen gjort sitt antågande, tuffade vi vidare uppefter Ångermanälven. Jag satt längst fram på båten som jag älskat att göra sedan jag var jätte liten, vinden hade stannat av helt som så ofta vid havet på kvällen och jag önskade som så många andra gånger att jag finge bo på havet jämt. Det var så underbart!! Man känner sig bra liten då man åker under Höga Kusten bron från det ena till det andra.....dock känns det tryggare att åka under den med båt än att åka över den med bil. Det är läbbigt tycker jag.

Vi velade lite och filurade på om vi skulle åka till några Gästhamnar på vackra platser, men tuffade runt på måfå efter ån bara och sedan tillbaka till klippan där vi grillade för att sedan sova. Underbart att få vara helt själv och höra naturens ljud endast. Solnedgången vid ett på natten var andlöst vacker, och innan jag la mig vid två tiden satt jag ute och njöt en stund. Nattvirkning bedrevs en stund, men var så trött att ögonen trillade lite då och då trots att jag satt upp och virkade!! Kärleken och grabbarna snarkade ikapp i båten, och jag antar det var sövande för en gångs skull. *skrattar*
Nu är vi hemma igen, men jag kommer att leva på denna båttur hela veckan!!
Frid!
Disa

6 kommentarer:

Lilla Anka sa...

Så härligt det låter! Underbara bilder och fin natur. Jag är ingen båtmänniska, men tror att jag förstår dig ialla fall. Som när jag rider en lång tur i skogen. Bara jag och hästen i en stor skog!

Mmatilda sa...

Ja du ser verkligen ut att ha haft det bra i helgen! Jag ser fram emot att se din virkning färdig så småningom, den är så fin i färgen. Lite jobbigt är det förstås att måsta riva upp flera gånger, men jag tror det blir färdigt till slut ändå!

Heldri sa...

Så mysigt det låter! Och jag håller med kommentaren ovan om att det ska bli spännande att se när kjolen är färdig, den blir säkert jättefin!

Hedvig sa...

Låter helmysigt! Och vilken fräck grill! :)

Maritas Maskor sa...

Vilken härlig dag och vilken härlig familj du har!
Jag märker att du också är " en sån" som uppskattar det fina omkring dig. Allt för många tar det nog för givet allt för ofta.
Tur att du kom på banan med kjolen. Visst är det för trist när det jäklas så där. Det är väldigt lätt att tappa sugen.
Ha en jättefin midsommar!!

disa sa...

Stort tack för alla goa kommentarer!! Kjolen rör på sig, så kanske kanske hinner jag. *ler*