onsdag 7 september 2011

Virkade knästrumpor i ull med stickad kant
Äntligen har jag färdigställt något!! Och dessa är jag utomordentligt nöjd med. *glad* De blir kanon nu i höst och även i vinter. Och fort gick de att göra med när jag väl höll mig till ett projekt. Egentligen ville jag fota dem ute i skogen, men det spöregnar timme ut och in och ska så fortsätta. Och jag har inte tålamod att vänta med att blogga dem helt enkelt.

Jag har virkat dem i Mellanraggi för extra hållbarhet. Jag är LESS på att stoppa ullstrumpor!! Jag älskar verkligen strumpor som är i hundra procent ull, men de går ju sönder så fort. Så jag gav med mig till sist och accepterade att ska jag slippa stoppa strumpor hela tiden, får jag inte skaffa mig ett par favoriter och varva med några som inte är helt i ull.

Största delen av dem har jag virkat stolpar, men hälen och den främre delen av foten är virkad med fasta maskor för hållbarhet. Och så stickade jag på en kant för att få bra resår upptill. Och de är helt och hållet improviserade. Jag "skräddar" virkar dem efter mina fötter och ben. Provar och virkar, minskar och provar igen och virkar vidare. Jag virkade dem uppifrån och ner. Och det gick inte åt två nystan ens.

Dessa blir nog väl använda, tur de inte är helt i ull! *ler* Jag tycker de ser jätte fin ut till mina favorit näbbstövlar med, och om jag har de låga näbbstövlarna, så värmer de ju kanon om man har klänning eller kjol. Det finns en STOR risk att jag påbörjar ett par till.....*försöker tygla mig*

Jag gillar att de är så simpla att göra, så jag kan se på film och tv under tiden jag gör dem. Och eftersom jag använder mig själv som mått, behöver jag inte tänka. Ofta när jag är trött och slut, och bara vill koppla av, så vill jag inte göra saker som kräver tankeverksamhet, utan bara meditativa projekt.
Lev väl!
Disa

20 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Åh så snygga!! Jag vill också ha sådana!!
Och så fint att du har virkat dem likadant som man nålbinder strumpor :)
Jag får väl testa på att göra ett par sådana också, jag som virkar betydligt bättre än jag nålbinder.... :)
Kram Marita

Mmatilda sa...

Härliga strumpor! Jag gillar också det sättet att virka - att prova och göra om tills det passar, det är en oöverträffad virkmetod. Fast några sockar har jag ju minsann inte gjort... Ännu.

Tina sa...

Hej du, det var en härlig färg på dina fina sockar. ;)
Liksom du tröttnade jag på hål i stumporna och nuförtiden vägrar jag att sticka sockar utan lite syntet i garnet. Det är ju individuellt hur fort man nöter hål... med ren ull i strumpan kan jag nöta hål på ett par dar.

Sjömans-Elin sa...

Najs! Riktigt najs!

Otaliga projekt sa...

Ibland är det svårt att uttrycka sig ......
MEN, gu´ va´ fina! Jagvillha-nerven bara rycker i mig. Jag skulle ju aldrig själv komma på tanken att göra något utan mönster, men när jag fick se de här,.... ja det kommer nog att hända trots allt.
Hoppas att det är ok med någon fråga om jag kör fast helt och hållet?
Sarah

Heldri sa...

Jag förstår verkligen att du blev nöjd, sockorna är jättefina! Passar perfekt till näbbstövlarna också.

Anneli sa...

himla snygga, särskilt till dina näbbisar - läckert
kram

disa sa...

Tusen tack alla! Jag blir så glad av era snälla kommentarer. *ler brett* Och ni som vart sugen på att göra sig ett par, GÖR DET!! Roligt att jag kan inspirera.

Sara: Javisst, fråga på du om du undrar något. =)

Malin sa...

Vilka supersnygga sockar! Vad säker du är! Dom kommer helt säkert att värma gott i vinter!

Maria sa...

Vad fina!! Och vilket jobb!! De ser riktigt varma och goa ut!

Myricas Farmor sa...

Vilka fina strumpor du gjort, jag skulle så gärna vilja göra ett par men jag måste leta upp ett mönster först, jag är en mes som inte kan göra egna mönster, bara jag har grunden.
Verkligen fina.
Ha det gott
kram

Linda sa...

De ser riktigt mysiga ut, dina virkade sockor!

Emilia sa...

Supersnygga!

Maria sa...

Tack åter igen för din fina kommentar. Du har helt rätt! Det känns riktigt bra att bli klar med saker som man har lagt åt sidan ett tag!

Lilla Anka sa...

Så fina strumpor! Håller med det där om ullstrumpor: jag stickade förra året i regnbågsfärgat ullgarn och blev så glad för dem. Men hur länge höll de???? Inte särskilt länge! :(
Har nu köpt strumpgarn som skall vara hållbarare.

Lena sa...

Vilka fina sockor. Ull ä skönt men ska man ha sockor som inte behövs stoppas eller sticka ny fot så får man blanda lite. Det har jag fått erfara några gånger.

disa sa...

Tack så jätte mycket alla! =)

sanna sa...

Tack. Så läckert att virka sockor och så höga.

Sanna sa...

Åhh helt underbara!! Vill också ha såna..kanske skall testa att knåpa ihop ett par till nästa vinter.. =)

Kraaaam
Sanna

Futu sa...

Jättesnygga!!!
jag började på stickade sockar men tröttnade, jag tycker det är roligare att virka. så jag kanske skulle testa att göra nåt sånt här :-)