torsdag 1 december 2011

Virkade vardagsstrumpor


Tiden den tiden....springer ifrån mig utan att jag hinner med. Internet bortprioriteras för allt annat som är fullkomligt kaos i mitt liv. Men om det tänker jag inte berätta om här, då bloggen representerar det som är positivt i mitt liv. Och mitt hantverk. *ler* Jag hade ju som ni vet påbörjat ett par till knästrumpor, men insåg på vägen att det jag behöver mest är ett par strosa runt i var och varannan dag strumpor mer.

Garnet är mellanraggi och virknålen är en 00 Inoxal, Inox eller Boye. Helt improviserade som vanligt. Dessa virkade jag från tån och upp, och jag har bestämt mig!! Jag gillar mest att börja från tån och inte från skaftet. Och nu har jag skrivit ner det till och med om senilhjärnan tar över. *skrattar*

Till första advent hade jag två önskningar:
1. Att det skulle vara snö ute eller åtminstone snöa.
2. Att jag skulle få vara med Gumman när första snön kom, för hon blir helt överlycklig och superbusig.
Båda mina önskningar slog in!! Helgen spenderades i stugan med kärleken och min äldsta son. Vår yngsta for med sin moster upp till deras stuga i fjällen. Och vid elva tiden på söndagen kom snön. Och gissa vem som fick sova över ute i stugan natten till söndagen och befann sig där då snön kom? Jo, lilla Gumman. Såklart var vi ut och lekte och tog sedan en promenad efter vägen och sedan in i skogen. *glad*

All snö har nu regnat bort, men huvudsaken var att den var här på första advent. Förhoppningsvis kommer graderna att sjunka och snön åter ta över landskapet. Men man vet ju aldrig med denna konstiga höst förstås.

Koftan har fått vila och endast ena ärmen har stickats några varv ifrån färdig. Jag må ta itu med det snarast, då jag vill använda den så fort det bara går. Men av någon anledning gör jag det inte....
Må gott!
Disa

14 kommentarer:

Heldri sa...

Åh så härligt med snön på advent! här är det konstant regn, grått och ruskigt. Hur tråkigt som helst. Det är svårt att få julstämningen att infinna sig.

Renée sa...

Åh så mysigt... Min älskade änglahund Gibson bara älskade när första snön kom. Han plogade med nosen! Gillar dina sockar, är det inte svårt att virka dom? Kan du inte skriva ner mönstret, jag skulle gärna betala dig för att få det... KRAM och sköt om dig!

Lilla Anka sa...

Håller med! Visst är det fint med lite vitt till advent och jul! Men bor man i Skåne så får man vänja sig vid att det sällan är så!
Det där "receptet" på varma sockar skulle jag också vilja ha;)! Delar du med dig? Jag betalar också gärna!

Maritas Maskor sa...

Åh vilka fina strumpor! du virkar så fina! såna vill jag också få tid att prova någon gång:)
Jag hoppas att du inte har tråkigheter...? Du får gärna maila om du behöver lätta hjärtat.
Så mysigt ni verkar ha haft det i advent. Det låter så himla skönt att bara få koppla av så där. Och så roligt för Gumman att få springa i snön!
Jag har också en massa stickat som är så där "nästanfärdigt"... Jag får heller inte tumme ur att bli klar.. skönt att det finns fler...:)
Ha det så bra, kramar!

Emilia sa...

Fina vardagssockar och vad härligt med snö!

Malin sa...

Vilka härliga sockor! Och vad mysigt med snö, även om det regnade bort efteråt. Här i östergötland har vi inte sett minsta snöflinga! Men jag hörde häromdagen att man sett gullvivor!!! Själv har jag bara sett luktvioler som blommade förfullt i ett soligt dike. Så nog är det en konstig höst alltid!
Kram Malin

retrostuff sa...

Som vanligt är dina sockor helt underbara! Vad härligt med lite snö, allt blir liksom lite mjukare i kanterna och så blir det ju lite ljusare. Förra året var det -10 och mängder av snö i Uppsala den 1:a advent. I år är det knoppar på syrenbuskarna. #skakar på huvudet#

farmor ankus sa...

Så fint det är med snö. Vi här på västkusten har inte fått någon ännu, men det har regnat och blåst Så man ska inte vara knusslig med vädret.
Så goda dina sockar ser ut, jag blir lite vais när man ser dom.Ler.
JAg hoppas att allt reder till sig för dig, så du kan njuta av advent.
Kram

Mmatilda sa...

Nu har du haft mer snö än vi haft här! (Man kan ju hoppas det blir lite vitt till jul i alla fall.) Sockarna är jättefina! Så passande att det fanns ett Raggigarn precis i dina färger!

Lena sa...

Jag hoppas tiden blir bättre för dig!
Dina virkade sockor är mycket fina, skulle också vilja virka sockor. Men behöver nog mönster till det.
Va fint med snö. Det har inte kommit ngn snö alls här nere i Värmland. I jämförelse med förra året, då var det runt -15 och flera cm snö vid det här laget. Det var många som hade negativa kommentarer om det men jag gillar kyla och snö så väntar på det vita och kylan.
/Lena

ZtorZillen sa...

Har du något mönster till de där underbara strumporna?

zebbesliteavvarje sa...

hehe gumman är ju så sörtilörti =)

Nina sa...

Vilka supermysiga strumpor. Känns helt rätt så här års när man vill kura under en filt i soffan och dricka te.

disa sa...

Hjärtevarmt tack alla!! Jag blir så glad av era snälla och gulliga kommentarer.