lördag 31 december 2011

Retro kalender och lyxiga sock projektetSedan många år tillbaks har jag haft ett keltiskt omslag på min lilla filofax kalender som jag broderat själv. (syns nån bild i sidan på bloggen) Nu kände jag att jag ville ha något nytt. Så när kalendern tog slut köpte jag en vanlig kalender och klädde in pärmen med ett underbart tyg. Naturligtvis borde jag ha strykt tyget först, men det tänkte jag inte på då. Inte för att jag bryr mig heller direkt. Jag är INTE en petnoga människa.

På såg vis har jag kvar min keltiska kalender orörd och har nu en ny retro kalender!! Perfekt!

Det senaste dygnet har jag virkat en hel del på lyx sockarna och det har snart gått åt två nystan Andes och jag gissar att tre behövs. Och då har jag faktiskt bara storlek 37 på fötterna. Om man tänker på att de kostar 85 kronor nystanet och att det kanske går åt tre, så kostar dessa 255 kronor i material kostnad!! Ganska lyxigt eller hur? Jag har haft garnet så länge nu utan att bestämma mig för vad jag skulle göra av det, så i samma stund iden dök upp om att virka mig ett par sockar så hämtade jag garnet och satte igång.

Nyår firas i stugan med brasa ute och grillad mat under stjärnhimlen, väldigt myspysigt precis som på julafton. Fast denna gång hoppas jag att kärleken eldar som en tok ute istället för inne!! *skrattar*
Ha en underbar nyårsafton alla där ute!!
Disa

11 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Viken bra idé med fintyg runt kalendern!
Superfint retrotyg!!
Och sockarna är verkligen lyx! Det syns faktiskt hur härligt garnet är på bilderna. Så härligt att sticka fötterna i dem sen :)
Ert nyårsfirande i stugan låter härligt! Så mysigt!
Och på tal om varmt i stugan, så kanske vi eldar på i bastun ikväll. vi har en jättemysig vedeldad och idag är det ju lite kallt också så att det passar bra :)
Ha en jättefin kväll och så önskar jag verkligen dig och din familj ett riktigt BRA 2012!!
Kramar Marita

Mmatilda sa...

Det var ett fint tyg att sätta på kalendern! I min ungdom (känns obekvämt att säga så men det är väl cirka tjugofem år sen det jag syftar på) då gjorde jag alltid ett bildcollage på min kalender, ett nytt varje år, och plastade in med självhäftande plast. (Jag har dom kvar.)
Dina sockar blir säkert världens skönaste!
Ha så trevligt i stugan, önskar dig ett gott nytt år med många nya spännande projekt!

Hedvig sa...

Wow det där garnet såg verkligen lyxigt ut, och tyget var också jättefint. :)

Stor nårskram på dig också!

Emilia sa...

Fint fodral - stryka är ändå bara överkurs ;) Gott Nytt Kreativt År!

Visa Lisa sa...

Hej Disa! Så skoj - nu hittade jag din blog för första gången! Du har kommenterat hos mig och undrat vad Signature är för stickor och jag missade din kommentar och såg den nu. Det är metallstickor med livstids garanti - de lyxigaste man kan tänka sig! Sök på Signature Needle Arts och få habegär ;)
KRAM och blogga lugnt 2012.

visalisa

Regreening sa...

Hej!
Jag hälsar dig både god jul och gott nytt år.
Jag gillar retrotyget..härlig grön färg.

farmor ankus sa...

Vilka fina sockar du gör, jag blir alltid sugen att virka när man ser dina projekt.
Hoppas att det nya året har med sig mycket bra saker för dig.
HA det gott
kram

Lena sa...

Fint tyg!!
God fortsättning på det nya året.
lite lyx på fossingarna tycker jag bestämt att bör unna sig.
/Lena

The Knitwit sa...

Vackra ting! Grönt är skönt!

Hedvig sa...

Prova att sticka in kabeln redan från början, det gjorde jag. När du tar garnet "bakom" maskorna så ska sladden ligga mellan stickan med maskorna på och garnet du stickar med. :)

Malin sa...

Vilket supersnyggt omslag du sytt till kalendern din! Sockarna ser också ut att bli fina!
Ha det gott!
Kram Malin