måndag 28 mars 2011

Mormorsrute väskaPå sista tiden har det virkats en hel del, och först ut att visas får bli mormorsrute väskan. Jag har virkat den i bomullsgarn, med en treas Inoxal. Garnet är Jasmin 8/4 färg nummer 009. Och sedan har jag fodrat den med grönt bomullstyg, och även sytt en mobilficka inuti. Jag är verkligen jätte nöjd med den och använder den för fullt.

Däremot har jag blivit påmind om hur mycket jag hatar att sy ihop rutor jag virkar!! Och det här var bara 8 stycken...... Jag älskar att virka dem, men hatar att montera - dålig kombination kanske?....*skrattar* Men men, vill man ha något med mormorsrutor är det bara att sy/virka ihop dem och se glad ut.

För er observanta, har ni nog upptäckt att denna väska är virkad i samma grönfärg som alla blommor jag har virkat på sistone. Det har blivit en hel del saker i denna färg faktiskt. Jag tycker väldigt mycket om den. Och nu när man har vårkänslor för fullt är det roligt att göra en massa saker i bomull.
Frid!
Disa

9 kommentarer:

Heldri sa...

Förstår att du blev nöjd, den ser jättefin ut och verkar ha en bra storlek.

Jag känner precis som du för mormorsrutorna eller vilka andra virkade rutor eller rondeller som helst som ska virkas/sys samman. Det är nog därför som jag fortfarande efter mer än fem år har en tjusig kudde ligger i bitar i sybordet, alla delar är virkade men sen tog lusten slut...plötsligt händer det kanske med lite inspiration från trevliga bloggar :)

Regreening sa...

Jag gillar också grönt, klär mig gärna i gröna färger känner mig mer "jordad".
Bra idé att göra en väska av rutorna.

Emilia sa...

Tjusig!

The Knitting Seaman sa...

Väldigt snygg! Jag har inte gillat stickade och virkade väskor tidigare, men har börjat upptäcka att man visst kan få dem snygga. Särskilt om man fodrar dem.

Maria sa...

Mycket fin och härlig färg!

Maria sa...

Mycket fin och härlig färg!

Kattis sa...

Oh vilken härlig väska du har gjort! Perfekt på våren. :-)

disa sa...

Tack så jätte mycket alla!! =)

Pixi sa...

Oh vad snyggt ,tror minsann du vet om att grön är din färg!Gillar oxå din sida..här e mycket fint=)