torsdag 2 december 2010

Vardagsmys


Ja, lite extra måste man ju få unna sig lite då och då. Jag gjorde en liten portion smörgåstårta! Det är min mormors recept, hon dog när jag var fem år och jag saknar henne än idag. Hon var alltid så glad och snäll, och mig skämde hon ju bort med. Än idag kan jag se bilden lika klar som då, när vi stod och såg tomten komma gående långt bort med en lykta och säck i handen. Jag var helt exalterad och samtidigt som paralyserad. Det var så magiskt att se i mörkret, och sedan kom tomten in och vi fick en massa paket. Inte visste jag då att det var mormor som var tomten inte. Hon och min mamma gjorde verkligen mina tidiga barndomsårs jular speciella. Idag har jag saknat dem båda enormt. Jag önskar att de kunde vara hos mig och julstöka ihop med mig. Men jag tröstar mig med att de är på en bättre plats, tillsammans och ler åt mitt julstökande.

Hur som haver, detta var den enda smörgåstårta jag tyckte om när jag växte upp. Alla andra var vidriga tyckte jag. För att få detta recept av min moster, var jag tvungen att lova att aldrig någonsin ge ut det utanför familjen. Det skulle aldrig falla mig in. *ler* Den ser inte mycket ut för världen på denna bild, för jag orkade inte göra den fin, jag var så hungrig. Men jisses så god den är!!
Må gott!
Disa

2 kommentarer:

teresa sa...

Den ser god ut, smörgåstårtan.
Och till det där med jular; det kan vara fint att hitta sina egna traditioner också, allteftersom tiden går, även om man saknar någon/några. Så kanske man kan bli den som får föra nya traditioner vidare?
Du ser jättefin ut i den coola mössan i det förra inlägget.
Sköt om dig.

disa sa...

Hjärtligt tack ska du ha! Och ja, lite nya traditioner har det blivit. *ler* Ditt inlägg värmer - tack!!