torsdag 14 februari 2013

Woven runnerThis is the last of the things I wove before christmas. One runner and three kitchen towels. Or have I forgot to show you the finished dishcloths I wove? It is the same pattern, but I extended the runner and made two black parts. It is cotton linen both on the warp and weft and this was V E R Y fun to weave. I also wove a little bit for me to sew something out of - but that I will show you some time in the future. The pictures aren´t good, but it keeps on snowing week in and week out, and I got tired of waiting.

I am very pleased with these and really want to make more out of other colours.
Disa

Det här är det sista av det jag vävde före jul. En löpare och tre handdukar. Eller ja, ni kanske inte har fått se disktrasorna jag vävde färdiga ännu?.....Det är samma mönster, men jag förlängde löparen med två svarta partier. Det är bomull lin både till varpen och inslaget och de var V Ä L D I G T  roligt att väva dessa. Jag vävde också en bit till mig själv som jag ska sy något av - men det får ni se nån gång i framtiden. Bilderna är inte så bra, men det snöar vecka in och ut och jag blev less på att vänta.

Jag är väldigt nöjd med dessa och jag vill verkligen väva fler i andra färger. Om ni tittar noga så ser ni att det är olika storlekar på fyrkanterna och rektanglarna i mönstret på varje ruta. Och det tycker jag vart väldigt effektfullt. Alla som fick vävda julklappar och presenter vart jätte glad. Men svärmora vägrar blankt att använda disktrasan som trasa, den är alldeles för fin till det säger hon. Jag säger att jag ju kan väva henne fler senare, så vi får se om hon börjar använda den till slut eller inte.

Direkt jag hade vävt allt färdigt, så suktade jag efter att väva mer. Jösses så roligt det är!! Synd att dygnet inte hade sisådär 10 extra timmar till bara sådant man VILL göra.

Tack för alla snälla och gulliga kommentarer. De värmer enormt i allt det jobbiga jag genomgår och får mig alltid att le.
Lev väl!
Disa

6 kommentarer:

Emilia sa...

Jättesnyggt vävt!

Mmatilda sa...

De är jättesnygga, dina vävda alster. Stilrena! Jag tycker också du har såna fina hantverk av trä som står där på duken.
Måste också säga att dina senaste sockar (de färggranna) här nedanför ser helt fantastiska ut!
Ha en fin helg!

Otaliga projekt sa...

Vilken jättefin löpare!!!
Detta sagt från en som inte använder dukar alls och som inte är/var (fram tills nu) så inne på "typ hemvävt". Där omvände du mig. Det är ett mycket gott betyg.
Snygga färger och snygga strukturer (om det heter så).
Kanon helt enkelt.
Sarah
ps jag förstår svärmor....

Malin sa...

Åhh vilka snygga vävar! Blir så sugen på att väva när jag ser dina fina saker!
Ha det gott!
Kram Malin

Sticka Maskor sa...

Åh vad du är duktig på en massa olika! Var har du lärt dig alla hantverk du kan?
Duken är otroligt fin! Snyggt med alla olika fält som ändå hänger ihop.
Och klart att de blev glada de som fick så fina presenter. Det är inte så många som väver själva, så det blir förstås lyxigt att få.
jag håller med dig om att det vore bra med lite extratimmar. Det är så mycket man vill hinna jämt...
Kram!!

metamorphosis sa...

Nämen så läckert! Rena rama lapptäcke effekten! Vävning är sannerligen en vetenskap för sig!