torsdag 28 februari 2013

My third pair for the 13 socks in 2013 group on Ravelry
I finished these the same day as the second pair. I knitted the both pair and then I had 4 heels to do. I hope I want do that again! It was no fun to have to do 4 pair at once.

The colors on these are so happy I think, and spring like. I like them a lot. I improvised them, with tootiest cast on and increase for the toes, used a 2,5 mm needle, made an afterthought heel and finished up with the kitchener stitch. I will probably do all of my socks this way. The yarn I used is called Viking of Norway - Nordlys and the color is 934.

Tomorrow we are going to the cabbin for the weekend again and I am going to have a lot of knitting time! And the fourth pair of socks is already on my needles!
Have a great weekend!
Disa

Det här sockparet blev färdiga samma dag som det endra paret. Jag hade stickat båda paren förutom hälarna. Så jag hade 4 hälar att göra sedan innan jag fick börja på ett nytt par. Jag hoppas jag inte gör så igen, för det var inte roligt att göra fyra hälar, kitchener stitch och fästa alla trådar på 4 par!

De här paret har riktiga glad färger tycker jag och vårlika. Och jag tycker mycket om dem. Jag improviserade dem som vanligt, med tootiest uppläggning och ökning för tån, med 2,5 mm sticka, gjorde en afterthought heel och avslutade med kitchener stitch. Precis så som jag antagligen kommer att sticka alla mina sockar. Garnet heter Viking of Norway - Nordlys i färgen 934.

Imorgon far vi till stugan över helgen och jag kommer att ha mycket sticktid framför brasan, och det fjärde paret sockar är redan påbörjade och jag lägger antagligen upp ett till par under helgen.....

Igår sken solen och för första gången i år hade vi plusgrader!! Många gator i centrum fick bar asfalt och det rann vatten som bara den ner i brunnarna. Tänk om det kunde fortsätta så i en vecka, tänk så mycket snö som skulle smälta då!! Och just nu när jag skriver detta sprack solen igenom, men jag vet inte om det är plusgrader idag eller inte. Men tala om att vårkänslorna är på topp nu!! Men de hotar tyvärr med minusgrader i helgen, så jag hoppas på att de har fel.
Må gott!
Disa

7 kommentarer:

Garnhumlan sa...

HEJA, du är ju riktigt bra på sockstickning. Skönt att vi går mot vår. Här blommar vintergäck och snödroppar. Ha en skön helg!

Anonym sa...

Beautiful color <3

myrica sa...

Vilka härliga sockar, riktigt vår sockar.
Jag håller med dig att man väntar allt efter våren nu, vill och behöver sol känner jag.
Ha en bra dag
kram

Mmatilda sa...

Verkligen riktiga gladsockor har du gjort!
Vi har haft töväder här också, men nu verkar vintern komma tillbaka igen...

Maritas Maskor sa...

Åh så fina!! De är verkligen vårlika som du skriver. Färgerna är som vårsolen!
Vilken tur att du stickar strumpor, så kanske jag får fart på ett par också... : )
Kramar!

Emilia sa...

Härliga!

Hedvig sa...

Soliga och fina! :)