tisdag 10 juli 2012

Sjalstickning och Mirra


Sjalen växer i maklig takt, min roligaste stickning just nu tror jag. Fast jag har börjat på en del andra projekt med som ni ska få se framöver. Jag har min hålrand näst längst ut och tycker det blev bra. Så bara en maska efter hålranden. Mirra och jag har sovit själv i stan inatt. Ända sedan hon kom till oss (är det 6 veckor nu kanske?) har hon sovit med vår yngsta hela nätterna, varje natt.

Om han vänder sig, korvar hon in sig och formar sin kropp efter hans. Så vrider han sig igen i sömnen och hon vrider sin kropp efter hans. Hela tiden nätterna igenom. Väldigt sött. Jag tänkte att hon inte skulle vänja sig alls med att sova med mig då han så gärna vill ha henne hos sig och hon stormtrivs ju med det med. Så jag la en stor madrass på golvet bredvid sängen, två filtar och två kuddar. Så det skulle bli mysigt för henne.

Mirra var INTE nöjd. Hon protesterade länge. Suckade, klev upp och bäddade och la sig i olika ställningar och tittade anklagande på mig. Lät som en liten gris och krafsade bort kuddarna och filten och stirrade vilt på mig efteråt. Precis som om "tror du att det där skulle duga när jag inte har någon att gosa med?!!" Men hon somnade till slut och tyckte nog att jag var bra grym.....*ler*

I morse (halv elva) då jag vaknade av att hon drömde högljutt, och klev upp låg hon kvar och suckade högt åt att jag störde hennes sömn. Jag frågade om hon ville gå ut och kissa, hon tittade på mig som om jag var störd - suckade och somnade om. Klockan elva väckte jag henne igen genom att fråga om hon skulle komma upp till mig och gosa lite. Hon makade sig sakta upp och somnade om. Jag gick kvällsrundan med henne vid elva på kvällen och tyckte att hon borde verkligen vara nödig vid detta laget, men inte då. Klockan halv tolv följde hon till slut motvilligt med mig ut. Hon är för tokig!!! Inte hade hon bråttom att kissa heller.

Vi gick en lång skogstur i regnet och sedan gick vi hem och gosade. Jag försöker sticka och hon lägger sig i knät och trycker sig emot min kind och pussas så fort jag slutar klappa henne. Det blir inte många maskor stickade inte......*ler ömt* Jag älskar henne ofantligt mycket!!

Regnet är rätt välkommet efter hettan och solen vi haft så länge. så jag ska mysa inne och sticka om jag får för Mirra!
Må gott!
Disa

6 kommentarer:

Heldri sa...

Det låter som att Mirra har hittat hem hos er! Hon låter som en riktig myshund.

Maritas Maskor sa...

Vilken mysig Hund!! Och jag hör hur mycket du tycker om henne :) Visst är det härligt med djur?
Sjalen ser jättefin ut också! Jag har en stickning att avsluta först, men sen kanske det blir en sjalstickning för mig också. Och randig blir den nog med...:)
Kram och ha det så himla bra!!

Mmatilda sa...

Din stickning ser jättefin ut, randigt är alltid fint. Och sköna färger. Jag vet inte om du skrivit nånstans vad du färgat garnet med, kanske har jag missat det i så fall.

myrica sa...

Det var en trevlig vovve,
ja våra fyrbenta vänner är så generösa med sin kärlek till oss, så man kan bli rörd.
Hoppas du får sticka en maska någon gång i timmen (ler).
Ha det gott
kram

Emilia sa...

Så långt du kommit - härligt med en rolig stickning!

Hedvig sa...

Som alltid har du en tendens att välja underbara färger! :)